Sari la conținut

Sprijin pentru femei. Ce au făcut 20 de alergători în cadrul ediției din acest an a Maratonului București

Maraton
Sursă foto: Organon
Maratonul București

Sprijinul pentru o mai bună informare a femeilor. Acțiune inedită în cadrul ediției din acest an a Maratonului București care a avut loc ieri: un grup de alergători au întrerupt cursa după numai 4 kilometri, manifestându-și astfel sprijinul pentru o mai bună informare a femeilor în ceea ce privește starea lor de sănătate.

Limitarea voluntară a cursei de 10 km la doar 4 km a fost organizată cu sprijinul Organon, companie globală orientată către sănătatea femeii, cu scopul de a atrage atenția asupra unor statistici îngrijorătoare din România care vizează mersul la medic și gradul de informare privind metodele contraceptive.

Maraton
Sursă foto: Organon

”Toți cei care ne-am înscris și am alergat în cadrul maratonului înțelegem importanța mișcării pentru starea de sănătate. Însă așa cum prioritizăm antrenamentele în cadrul unui stil de viață sănătos, tot așa, ca femei, ar trebui să prioritizăm vizita la ginecolog și informarea corectă în privința sănătății. Iar pentru a le aminti femeilor că nu ar trebui să-și limiteze în niciun fel alegerile în privința sănătății, am ales să ne oprim din cursă” a declarat una dintre femeile care a alergat doar 4 kilometri în cadrul maratonului.

Încurajăm femeile să meargă la ginecolog

“Prin acțiunea pe care am organizat-o, ne-am propus să sprijinim în continuare sănătatea femeilor din România, contracepția modernă făcând parte din alegerile importante în ceea ce privește starea de bine. Astfel, încurajăm femeile să meargă la ginecolog și să se sfătuiască cu acesta în privința celei mai potrivite metode contraceptive”, a declarat Georgeta Corciu, Associate Director – Pricing, Market Access, Policy & Communication, Organon România.
Conform sondajului Lifestyle Survey Romania realizat de IPSOS, pe un eșantion de 600 de femei, cu vârstele între 15 și 45 de ani, femeile din România pot identifica în general doar 4 metode contraceptive dintr-o listă de peste 10 disponibile la ora actuală. Metodele cel mai des recunoscute sunt pilulele anticoncepționale, prezervativul, metodele de calendar și contracepția de urgență. Aceasta situație reflectă de fapt șanse mai mici de a alege cea mai potrivită metodă contraceptivă, dar și riscul de a opta pentru o metodă suboptimă. Sursele principale de informare pentru femei rămân internetul și medicii ginecologi, însă familia și prietenii joacă și ei un rol important.

25% din femeile cu vârsta cuprinsă între 15 – 29 de ani au declarat că nu au mai fost la ginecolog pentru un control de rutină

„Rezultatele sondajului Lifestyle Survey Romania au scos la iveală o situație îngrijorătoare: până la 25% din femeile cu vârsta cuprinsă între 15 – 29 de ani au declarat că nu au mai fost la ginecolog pentru un control de rutină de peste cinci ani, sau poate chiar niciodată. Mai mult, afirmațiile femeilor indică îndoieli cu privire la siguranța contracepției hormonale. 28% dintre femei consideră că metodele contraceptive naturale sunt eficiente.

Acest studiu vine sa sublinieze o dată în plus necesitatea unor programe de educație medicală pentru populație și, mai ales, în domeniul sănătății reproductive. În plus, aceste date ne arată cât de importantă este relația cu medicul ginecolog, specialistul cu care femeile se pot sfătui în toate aspectele care vizează atât sănătatea reproductivă, dar și problemele de sănătate care pot apărea pe măsura înaintării în vârstă” a declarat Profesor Doctor Cristian Furău, medic ginecolog și Secretar al Societăţii Europene pentru Contracepţie şi Sănătate Reproductivă.

„Încă din 2020, Organon a rămas singura mare companie farmaceutică cu un obiectiv strategic dedicat sănătății femeilor. Compania își propune să contribuie activ la îmbunătățirea statisticilor privind starea de sănătate a femeilor și la educarea continuă a acestora în toate etapele vieții lor. Din acest motiv, vom continua să fim extrem de activi, iar inițiative precum întreruperea maratonului au scopul de a menține sănătatea femeilor în prim-plan”, a adăugat Eugen Stratulat, Country Lead, Organon România şi Ungaria

Conform sondajului Lifestyle Survey România, majoritatea româncelor se îngrijesc de sănătatea lor, 71% din respondentele la chestionarele online considerând că starea lor de sănătate este bună sau foarte bună. Însă 2 din 3 femei consideră că accesul la informații despre sănătatea femeilor este insuficient sau ar putea fi mai la îndemână.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel