Din cuprinsul articolului
Exercițiile fizice sunt esențiale pentru menținerea sănătății generale a organismului. Acestea ajută la păstrarea unei greutăți corporale optime, fiind un element important pentru a reduce riscul de a dezvolta aproape orice boală.
Obezitatea este o cauză principală a multor probleme de sănătate grave, precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. Greutatea excesivă solicită toate organele, fiind un adevărat pericol pentru corpul tău.
Sedentarismul este, de asemenea, un stil de viață extrem de nociv. Acestea poate duce la multe complicații și probleme în organism și declanșează inclusiv formarea de cheaguri de sânge, o boală foarte urgentă.
Pentru a vă menține sănătoși nu este necesar să faceți sport de performanță. Cu toate acestea, este important să mențineți o rutină zilnică sau cel puțin periodică.
Dacă timpul nu îți permite mai mult, 20-30 de minute zilnic sunt de ajuns. Mișcarea nu include numai popularul alergat. Mișcarea poate însemna dans, grădinărit, curățenie, orice activitate care te pune în mișcare este benefică, inclusiv plimbatul obișnuit.
Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie ce putem face pentru a avea un mod de viață cât mai activ, indiferent de circumstanțe.
„Nu am tot timpul chef sau energie pentru sport. Nu arat tot timpul in forma maxima și nu ma simt tot timpul motivata sa fac sport. Însă ma urnesc mereu sa am 3 sesiuni de antrenament de 30 de minute pe săptămâna, indiferent ce se întâmpla.
Avem nevoie de 180 de minute pe săptămâna in zona de efort și, foarte important, avem nevoie sa ne mișcam pe durata zilei cât mai des. Degeaba facem antrenamente dacă ne petrecem toată ziua așezati pe scaun sau canapea.
Soluția mea este sa îmi tin ședințele învârtindu-ma prin camera de lucru, sa merg pe jos cât de des pot și sa urc pe scări in loc sa iau liftul. Folosesc mereu weekendurile pentru a completa și compensa minutele de antrenament din timpul săptămânii, așa ca sâmbătă și duminica sunt mereu zile de sport pentru mine. Faceți sport constant, nu foarte intens, dar sa fie constant facut, o sa vedem i cat de bine va simtiti!”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…