Din cuprinsul articolului
Peste tot auzim că sportul este bun pentru sănătate, dar suntem oare cu adevărat conștienți de toate lucrurile bune pe care acesta ni le oferă?
La exterior beneficiul este evident, condiție fizică frumoasă bazată pe un aspect armonios și rezistență îmbunătățită la efort.
Dar ce procese se desfășoară oare în interiorul corpului nostru de pot sculpta un corp acoperit de grăsime, lipsit de energie și cu dureri la eforturi moderate, într-o sculptură de Michelangelo
vie cu energie și rezistență la efort sporită?
Avantajele și procesele din timpul mișcării
Când începi să depui efort fizic, corpul tău le va indica plămânilor să absoarbă mai mult oxigen iar mușchii toracelui care se ocupă de respirație devin mai activi și cu timpul mai puternici, lucru
care crește rezistența la eforturi din ce în ce mai mari.
Oxigenul trece în sânge și astfel crește cantitatea de sânge și numărul celulelor roșii care vor duce oxigenul mai departe în tot corpul. Pe măsură ce practici tot mai regulat sport, corpul tău
va produce noi vase de sânge ca să facă procesul de oxigenare mai eficient. Acest aflux sanguin va face inima să lucreze mai intens și ea va deveni mai puternică.
Pe lângă faptul că o inimă puternică va crește rezistența la efort și va scădea enorm riscul de afecțiuni cardiovasculare, vei observa că depui mai puțin efort pentru activitățile de zi cu zi deoarece aceasta nu mai este nevoită să lucreze ca înainte iar pulsul din repaus se reduce. Mușchii devin capabili să folosească mai mult oxigen și să facă față la efort o perioadă mai lungă de timp.
Pe măsură ce introducem sportul în rutina noastră zilnică, vom observa cum greutatea în exces dispare.
De ce sporturi în echipă?
Sportul individual este aproape obligatoriu pentru oricine vrea să ducă o viață echilibrată, acesta fiind recomandat în orice zi. Sportul de echipă însă, oferă avantaje suplimentare pentru cei dornici să-l practice.
Lucrările de specialitate au demonstrat că aceia care practică sporturi de echipă precum fotbalul, baschetul sau volei, adoptă o mentalitate de cooperare. Vei fi surprins când vei observa că îți dezvoltă și calități de lider, pe lângă intuiția legată de cum sa ajuți echipa la nevoie.
Vei acumula aptitudini sportive și mentale îmbunătățite. Vei fi mai fericit și mai sociabil, astfel formând relații mai puternice de prietenie cu colegii sau prietenii tăi printr-o activitate relaxantă
și foarte practică.
Atunci când ești foarte pasionat de un anumit sport de echipă precum cele menționate mai sus, probabil că vei dori sa fii la curent cu evenimentele din acel domeniu. Dacă vrei mai mult decât
să urmărești echipele tale favorite la televizor, poți sa participi cu o miză reală la cazinouri online. Acolo vei întâlni alți oameni ca tine, vei avea parte de cele mai avantajoase oferte și de o primire călduroasă.
Concluzie
Sportul este o activitate necesară pentru bunăstarea oricui, dar sportul în echipă este ceva cu totul special care merită practicat chiar dacă nu mai suntem la prima tinerețe. Poate ne vom surprinde chiar și pe noi înșine cu ce descoperim. (P)