Din cuprinsul articolului
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, unitate medicală din subordinea Consiliului Judeţean Sălaj, a fost acreditat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate în categoria a II-a.
Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a anunţat că această categorie reprezintă cel mai mare grad de acreditare obţinut de spitalele din România, în contextul în care, până la acest moment, niciun spital din ţară nu a fost încadrat în categoria I de acreditare.
„Recunoştinţa mea se îndreaptă către managerul SJU Zalău, directorul medical, precum şi către toţi cei implicaţi în procesul de acreditare, pentru modul exemplar în care au pregătit acest examen atât de important pentru sistemul medical din judeţul Sălaj. Rezultatele obţinute îmi întăresc convingerea că Spitalul Judeţean este condus de profesionişti, că medicii îşi fac pe deplin datoria şi că, la nivelul judeţului, cetăţenii beneficiază de serviciile uneia dintre cele mai bune unităţi sanitare.
Faptul că Spitalul din Zalău a dobândit al doilea cel mai mare punctaj în rândul spitalele judeţene de urgenţă demonstrează angajamentul ferm în a oferi îngrijire medicală de înaltă calitate. În numele cetăţenilor şi al meu personal, mulţumesc întregii echipe pentru munca, profesionalismul şi dăruirea de care dă dovadă zi de zi şi o asigur de tot sprijinul în proiectele viitoare”, a transmis preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjan, citat de Agerpres.
Modernizare cu fonduri europene
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are o structură complexă de specialităţi medico-chirurgicale dispuse în 13 secţii, cu 25 de compartimente (12 compartimente în cadrul secţiilor şi 13 compartimente de sine stătătoare). Dintre acestea, 17 secţii şi compartimente sunt unice la nivel judeţean.
Unitatea medicală are 753 de paturi pentru spitalizare continuă şi 30 de paturi pentru spitalizare de zi, repartizate în cele şase clădiri diferite în care funcţionează, amplasate pe teritoriul municipiului Zalău.
În perioada 2011-2013, ca urmare a unui amplu proiect demarat în octombrie 2011 de Consiliul Judeţean Sălaj (prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională), spitalul a fost reabilitat şi modernizat.