Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost clasificat în categoria IM – nivel de competenţă foarte înalt de către Ministerul Sănătăţii. Unitatea, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, spitalizează 12.000 de pacienţi anual, pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.000 de pacienţi sunt trataţi ambulatoriu.
”Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unitate sanitară care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a obţinut o nouă certificare extrem de onorantă. Astfel, instituţia medicală clujeană a fost clasificată, conform Ordinului emis de Ministerul Sănătăţii, în categoria IM – nivel de competenţă foarte înalt”, anunţă, joi, Consiliul Judeţean Cluj, într-un comunicat.
Potrivit datelor transmise de CJ Cluj, membrii comisiei au urmărit criterii complexe de evaluare pentru a analiza modul de realizare a actului medical, organizarea şi funcţionarea spitalului, precum şi calitatea serviciilor oferite pacienţilor.
”În urma procesului de analiză, unitatea medicală situată pe strada Viilor nr. 46-50 din Cluj-Napoca a îndeplinit maximal toate criteriile de evaluare aferente profilului recuperare medicală multidisciplinară, fiind recunoscută, şi pe această cale, ca spital etalon, parte din elita spitalelor publice din România. Reamintim faptul că, la finalul anului precedent, instituţia spitalicească a fost reacreditată de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, obţinând un punctaj foarte ridicat, de 86,38%”, a mai transmis sursa citată de News.ro.
Spitalul Clinic de Recuperare facilitează efectuarea procedurilor de examinare, diagnosticare şi tratare a pacienţilor în cele mai bune condiţii.
Anual, personalul unităţii sanitare desfăşoară actul medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienţi spitalizaţi pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.000 de pacienţi trataţi ambulatoriu.