Din cuprinsul articolului
Spitalizările pentru sănătate mintală au crescut în rândul adolescentelor în timpul pandemiei. Creșterea a fost determinată de gânduri sinucigașe, comportament sinucigaș și autovătămare, a spus autorul unui studiu recent lansat.
Cel de-al doilea an al pandemiei a adus o creștere bruscă a numărului de adolescente care au vizitat secțiile de urgență ale spitalelor, potrivit unui nou studiu.
Cercetătorii au descoperit o creștere cu 22% a adolescentelor, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, care au avut nevoie de ajutor pentru o urgență de sănătate mintală între martie 2021 și martie 2022, comparativ cu perioada de dinaintea începerii pandemiei în 2020.
Spitalizările pentru sănătate mintală au crescut în rândul adolescentelor în timpul pandemiei
Pacientele au prezentat o varietate de preocupări, inclusiv tulburări de alimentație și gânduri suicidare.
„M-a îngrijorat în special faptul că spitalizările au fost determinate de gânduri sinucigașe, comportament sinucigaș și autovătămare”, a declarat pentru The New York Times autorul studiului Lindsay Overhage, doctorand la Departamentul de Politică a Sănătății al Școlii de Medicină din Harvard.
Studiul a arătat o scădere a numărului de băieți adolescenți care au nevoie de ajutor de urgență pentru sănătate mintală, dar nu a explicat exact cauza.
„Una dintre cele mai îngrijorătoare constatări a fost creșterea dramatică a numărului de adolescenți care așteaptă mai multe zile în camera de urgență înainte de a fi internați în unități care pot oferi nivelul de tratament de care au nevoie”, a spus profesorul de la Harvard Medical School, Haiden Huskamp.
Sistemul de sănătate mintală din SUA este „în stres”
Cercetătorii au descoperit o creștere cu 76% a pacienților care așteaptă în „îmbarcare prelungită” înainte de o ședere psihiatrică internată și au spus că acest lucru arată că sunt necesare intervenții pentru a crește capacitatea paturilor și pentru a reduce presiunea de pe camerele de urgență.
Studiul, publicat în JAMA Psychiatry, a analizat 4,1 milioane de înscriși la asigurări de sănătate comerciale cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, așa că nu i-a inclus pe cei care nu sunt asigurați sau care nu folosesc Medicaid.
CDC a raportat în februarie 2023 că adolescentele din Statele Unite se confruntă cu „tristețe și violență crescute”. Aproape trei fete din cinci i-au spus organizației că se simt în mod persistent triste sau fără speranță în 2021.
Autorii noului raport au remarcat că sistemul de sănătate mintală al SUA este „în stres” de ceva timp și că pandemia a pus un stres suplimentar asupra unei întregi generații de tineri.
Cercetătorii notează că pentru copiii aflați în criză acum există „tratamente promițătoare” care ar putea reduce nevoia de internări și care pot fi livrate în secțiile de urgență, în persoană sau folosind telemedicină.