”În momentul de față mai avem oxigen medicinal pentru două ore, două ore și jumătate. Există o circulară pe care am primit-o prin care se recomandă să folosim oxigenul tehnic. Într-adevăr concentrația de oxigen este undeva la 93%, dar oxigenul tehnic conține reziduri din punct de vedere al uleiurilor și al altor reziduri și nu poate fi folosit în tratamentul pacienților. Promisiunile noastre sunt ca în două ore oxigenul să ajungă în cadrul spitalului. Noi am programat, am făcut din timp comenzi. Nu ne așteptam să ajungem în această situație, nu ni s-a întâmplat. Am înțeles că este o problemă față de consumul foarte mare de oxigen. Pe primul plan sunt pacienții și facem tot ceea ce ne stă în putință, inclusiv în momentul de față, de asta am apelat și în ceea ce reprezintă colegii noștri din presă pentru ca oxigenul să ajungă în cadrul spitalului. (…) 60 de butelii ne ajung pentru câteva ore. Sunt perioade în care schimbăm o butelie la trei minute. Sunt convins că vom rezolva această situație. Pentru mine pacientul primează și dacă va exista o discrepanță eu o voi sesiza”, a declarat medicul Florin Roșu.
„Pentru a diminua riscul apariției unei situații în care pacienților să nu li se poată furniza necesarul de oxigen, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis o circulară prin care se precizează că oxigenul produs de concentratoare de oxigen care se încadrează în categoria dispozitivelor medicale reglementate de H.G. 54/2009 având o concentrație de 93% poate fi utilizat în spitale.
Utilizarea acestui produs, oxigenul 93%, este autorizată de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.
Prin urmare, în contextul pandemic actual și în condițiile apariției unor situații urgente în perioada stării de alertă, utilizarea oxigenului în concentrație de 93% reprezintă o soluție viabilă.
Reamintim că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași folosesc aceeași sursă de oxigen. Având în vedere că în momentul de față se întâmpină probleme cu privire la asigurarea necesarului de oxigen, considerăm că soluția propusă de CNCCI reprezintă singura alternativă pentru situațiile în care toate rezervele vor fi epuizate”, transmite DSP Iași.
„Există o criză, pentru că sunt doar două firme mari care livrează oxigen în ţară şi una mai mică. Toate au avut probleme în livrarea de oxigen din cauza cererii mari. Soluţiile sunt că noi încercăm să găsim, să aducem butelii de oxigen preumplute din afara României, dacă vom reuşi, dar în acelaşi timp încercăm să găsim soluţii interne şi una din soluţii este folosirea oxigenului care se folosea, până acum, fără nicio problemă, de o concentraţie mai mică; în loc să fie 99% este 93%.Este un oxigen care s-a folosit şi care se poate folosi. Şi s-a dat circulară la toţi să îl folosească, dacă au probleme cu oxigenul”, a afirmat şeful DSU.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…