E plină de vitamine bune pentru creier și topește grăsimea de pe burtă. Se ia înaintea meselor principale

Spirulina beneficii. Spirulina, microalga miraculoasă, cunoscută mai ales pentru capacitatea ei de a întări sistemul imunitar, poate fi folosită cu succes atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus!

Sursă de aminoacizi esențiali

Este o microalgă care se dezvoltă în apele dulci și bogate în săruri minerale ale anumitor lacuri africane, dar și în bazine de cultură din zonele tropicale. Incașii îi cunoșteau valoarea nutritivă. Pe lângă vitamine și minerale, spirulina furnizează aminoacizi esențiali, pe care organismul nu-i poate produce și de care are absolută nevoie.

Taie pofta de mâncare

Spirulina se comercializează sub formă de capsule sau tablete. O cură cu spirulină îți întărește sistemul imunitar și te ajută să-ți menții greutatea ideală – pentru că alga are capacitatea de a tăia apetitul, grație concentrației sale în fenilalanină. Alga se digeră ușor și mai are capacitatea de a echilibra glicemia.

După o cură cu spirulină, rezultatele se văd mai ales la nivelul depozitelor adipoase din jurul taliei.

Spirulina beneficii. Ajută la degradarea cabohidraților

Spirulina ajută în curele de slăbit și pentru că are în compoziție biotină, o substanță implicată în degradarea carbohidraților. În plus, este o sursă importantă de vitamine B1 și B 2, care ajută la buna funcționare a creierului și a inimii și au efect antiîmbătrânire. Substanțele nutritive din algă te energizează, reducând oboseala la efort.

În ce constă cura

Spirulina, administrată pe stomacul gol, acoperă mucoasa stomacală cu un strat protector, ceea ce induce o senzație de sațietate. Când ții o cură cu spirulină, nu trebuie să te temi că ai putea avea carențe de vitamine sau minerale, pentru că alga furnizează aproape toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie.

Vei începe cura luând 2 capsule de spirulină, înainte de msele principale. Dacă doza e bine aleasă, te vei simți sătulă după ce ai consumat o porție moderată de mâncare. Dacă îți e foame în continuare, vei ajusta doza luând o capsulă suplimentară. Cel mai indicat este să urmezi cura la recomandarea unui specialist – iar dieta alimentară să fie adaptată corespunzător.

Recent Posts

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

4 secunde ago

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

19 minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

40 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

60 de minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

o oră ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

2 ore ago

Citeste si: