Sari la conținut

Medic: acest superaliment are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind utilizat în alimentația astronauților de la NASA. Efecte benefice asupra diabetului, hipertensiunii arteriale, colesterolului ridicat

Spirulina este bogată în vitamine, minerale și grăsimi sănătoase Omega 3 și Omega 6 (1/5). Este extrem de prețuită în special de vegani și vegetarieni ca sursă zilnică de vitamine și energie.
Sursă foto: Getty Images
In prezent, spirulina este cultivata in intreaga lume, fiind folosita atat de oameni, ca supliment alimentar sau aliment integral, cat si ca supliment nutritiv pentru hrana pasarilor din industria carnii de pui sau a formelor de viata din acvacultura

Din cuprinsul articolului

Spirulina este o microalga verde-albastrui, care serveste pentru a promova pierderea in greutate, pentru a proteja inima si creierul, pentru a regla zaharul din sange si pentru a promova cresterea masei musculare, fiind considerata a fi un supliment nutritiv.

Principalele beneficii ale spirulinei sunt proteinele pe care le ofera, pana la 65%, precum si acizii grasi si polinesaturati si mineralele precum potasiu, calciu, magneziu, zinc, fier, fosfor si seleniu.

Spirulina este, de asemenea, o sursa buna de vitamine, cum ar fi E si B, are proprietati antioxidante si ajuta la reducerea colesterolului. In plus, este usor de digerat, astfel incat chiar si persoanele cu probleme de absorbtie intestinala o pot lua. Aportul sau contribuie la combaterea oboselii mentale si a celei fizice datorita cantitatii de minerale, oligoelemente si vitamine pe care le ofera. De asemenea, faciliteaza curatarea adecvata a corpului, deoarece ajuta rinichii si ficatul sa functioneze corect pentru eliminarea toxinelor.

Concentratia sa de fier, de asemenea, o face potrivita pentru persoanele anemice si pentru cele care doresc sa-si controleze greutatea. Spirulina este considerata un superaliment datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante, in principal.

Nutriționistul arădean Luminița Catană explică pentru „Adevărul” cât este de importantă spirulina, dar și care sunt contraindicațiile acesteia. Cu numele latin Arthrospira, este una dintre cele mai vechi forme de viață de pe pământ, cu peste 35 de variante.

„Spirulina pe care noi o consumăm și o recomandăm este obținută dintr-un tip de alge verzi – albastre, mai exact din speciile Arthrospira Platensis și Arthrospira maxima, extrem de benefice. Administrată ca supliment, sub formă de capsule sau pulbere, are o valoare nutritivă de preț: are conținut proteic mai mare decât carnea, peștele sau soia, superior calitativă, o cantitate mare de betacaroten, opt aminoacizi esențiali și zece neesențiali, de care organismul are nevoie zilnic”, a declarat Luminița Catană.

Propietățile spirulinei

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Oamenii de stiinta au facut numeroase studii si in urma cercetarilor au sugerat ca spirulina are numeroase beneficii. Iata-le pe cele mai importante:

  • intareste sistemul imunitar: nutrientii din spirulina ajuta la functionarea optima a organismului.
  • stimuleaza metabolismul: o mai mare energie stimuleaza functionarea metabolismului. Inca se mai fac cercetari in acest sens. Spirulina ofera energie organismului prin vitamine, minerale, proteine. De asemenea, spirulina combate malnutritia.
  • reduce anxietatea, depresia si stresul: spirulina sustine functionarea corecta a sistemului nervos.
  • sustine functionarea normala a ficatului: spirulina furnizeaza cantitati mari de proteine si vitamine.
  • amelioreaza anemia, dar si deficitul de calciu si magneziu.
  • sustine functionarea in bune conditii a sistemului cardiovascular: in principal, pentru ca spirulina este bogata in Omega 3 si Omega 6 .
  • sustine buna functionare a ochilor, prin continutul de vitamina A si antioxidanti.
  • imbunatateste digestia: pentru ca neutralizeaza acidul gastric, contine proteine, vitamine, clorofila.
  • ajuta la regenerearea celulelor si astfel incetineste imbatranirea: in principal pentru ca spirulina contine acizi nucleici. Este benefica in starile de convalescenta.
  • sustine dintii si oasele: datorita continutului ridicat de calciu.
  • echilibreaza nivelul hormonilor: este vorba in principal despre insulina si despre hormonii tiroidieni.
  • sustine sanatatea pielii: prin antioxidantii care protejeaza pielea de radicalii liberi.
  • intareste sistemul imunitar: prin intermediul cantitatii mari de nutrienti.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel