Spirulina, 6 proprietăți uimitoare. Când și de ce este bine să consumăm alga minune

Spirulina este o sursă excelentă de proteină vegetală, așadar ar trebui să fie nelipsită din meniurile vegetarienilor și veganilor.

Alga supranumită ”minune” abundă în fier și calciu, două minerale indispensabile organismului. Verdele este culoarea vitalității, de aceea este recomandat să avem zilnic ceva verde la masa noastră.

Plantele pot fi folosite cu succes în smoothie-uri revigorante, întrucât sunt adevărate bombe de vitamine.

Alga minune pe nume spirulina este ușor de întrebuințat, mai ales în varianta pudră, iar beneficiile consumului sunt notabile.

Spirulina conține mai multă proteină decât carnea sau soia. Natura sa nu o poate face sursă principală de proteină, dar poate fi un supliment binevenit.

Spirulina mai conține 8 aminoacizi esențiali, cantități impresionante de vitamine B ( B2 și B1), atât de necesare organismului pentru metabolizarea carbohidraților în energie.

O singură linguriță de spirulină conține 15% din doza zilnică recomandată de riboflavină și tiamină.

Mai mult, o singură linguriță de spirulină pulbere acoperă 11% din necesarul zilnic de fier.

Este bogată în minerale precum potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier și fosfor.

În plus, conține antioxidanți și carotenoide importante, acid gamma-linolenic (GLA), un acid gras important pentru piele, încheieturi și sănătatea cardiovasculară.

Iată ce se petrece în organismul alimentat cu spirulină:

Flora intestinală este sănătoasă, sistemul digestiv nu are probleme, se îmbunătățesc energia și sănătatea metabolică.

Avem un sistem imunitar întărit, are loc regenerarea celulară. Spirulina reduce riscul de a dezvolta cataractă sau degenerescență maculară.

De asemenea, spirulina previne bolile hepatice, ciroza și hepatita. Ajută în alergii și datorită conținutului bogat de clorofilă, detoxifiază și curăță corpul de metale grele sau radiații.

Studiile ne arată că spirulina poate reduce inflamațiile, nivelul trigliceridelor, colesterolul total, îmbunătățind HDL-ul, dar și nivelul tensiunii arteriale.

Spirulina se consumă cel mai bine fie ca tablete naturiste sau ca pudră ce poate fi adăugată în smoothie-uri sau salate, devenind astfel un aliat de nădejde al sănătății noastre.

Acest articol este informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

32 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: