Spirulina, 6 proprietăți uimitoare. Când și de ce este bine să consumăm alga minune

Spirulina este o sursă excelentă de proteină vegetală, așadar ar trebui să fie nelipsită din meniurile vegetarienilor și veganilor.

Alga supranumită ”minune” abundă în fier și calciu, două minerale indispensabile organismului. Verdele este culoarea vitalității, de aceea este recomandat să avem zilnic ceva verde la masa noastră.

Plantele pot fi folosite cu succes în smoothie-uri revigorante, întrucât sunt adevărate bombe de vitamine.

Alga minune pe nume spirulina este ușor de întrebuințat, mai ales în varianta pudră, iar beneficiile consumului sunt notabile.

Spirulina conține mai multă proteină decât carnea sau soia. Natura sa nu o poate face sursă principală de proteină, dar poate fi un supliment binevenit.

Spirulina mai conține 8 aminoacizi esențiali, cantități impresionante de vitamine B ( B2 și B1), atât de necesare organismului pentru metabolizarea carbohidraților în energie.

O singură linguriță de spirulină conține 15% din doza zilnică recomandată de riboflavină și tiamină.

Mai mult, o singură linguriță de spirulină pulbere acoperă 11% din necesarul zilnic de fier.

Este bogată în minerale precum potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier și fosfor.

În plus, conține antioxidanți și carotenoide importante, acid gamma-linolenic (GLA), un acid gras important pentru piele, încheieturi și sănătatea cardiovasculară.

Iată ce se petrece în organismul alimentat cu spirulină:

Flora intestinală este sănătoasă, sistemul digestiv nu are probleme, se îmbunătățesc energia și sănătatea metabolică.

Avem un sistem imunitar întărit, are loc regenerarea celulară. Spirulina reduce riscul de a dezvolta cataractă sau degenerescență maculară.

De asemenea, spirulina previne bolile hepatice, ciroza și hepatita. Ajută în alergii și datorită conținutului bogat de clorofilă, detoxifiază și curăță corpul de metale grele sau radiații.

Studiile ne arată că spirulina poate reduce inflamațiile, nivelul trigliceridelor, colesterolul total, îmbunătățind HDL-ul, dar și nivelul tensiunii arteriale.

Spirulina se consumă cel mai bine fie ca tablete naturiste sau ca pudră ce poate fi adăugată în smoothie-uri sau salate, devenind astfel un aliat de nădejde al sănătății noastre.

Acest articol este informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

18 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

39 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

58 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: