Sari la conținut

Spirulina, 6 proprietăți uimitoare. Când și de ce este bine să consumăm alga minune

Spirulina este o sursă excelentă de proteină vegetală, așadar ar trebui să fie nelipsită din meniurile vegetarienilor și veganilor.

Alga supranumită ”minune” abundă în fier și calciu, două minerale indispensabile organismului. Verdele este culoarea vitalității, de aceea este recomandat să avem zilnic ceva verde la masa noastră.

Plantele pot fi folosite cu succes în smoothie-uri revigorante, întrucât sunt adevărate bombe de vitamine.

Alga minune pe nume spirulina este ușor de întrebuințat, mai ales în varianta pudră, iar beneficiile consumului sunt notabile.

Spirulina conține mai multă proteină decât carnea sau soia. Natura sa nu o poate face sursă principală de proteină, dar poate fi un supliment binevenit.

Spirulina mai conține 8 aminoacizi esențiali, cantități impresionante de vitamine B ( B2 și B1), atât de necesare organismului pentru metabolizarea carbohidraților în energie.

O singură linguriță de spirulină conține 15% din doza zilnică recomandată de riboflavină și tiamină.

Mai mult, o singură linguriță de spirulină pulbere acoperă 11% din necesarul zilnic de fier.

Este bogată în minerale precum potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier și fosfor.

În plus, conține antioxidanți și carotenoide importante, acid gamma-linolenic (GLA), un acid gras important pentru piele, încheieturi și sănătatea cardiovasculară.

Iată ce se petrece în organismul alimentat cu spirulină:

Flora intestinală este sănătoasă, sistemul digestiv nu are probleme, se îmbunătățesc energia și sănătatea metabolică.

Avem un sistem imunitar întărit, are loc regenerarea celulară. Spirulina reduce riscul de a dezvolta cataractă sau degenerescență maculară.

De asemenea, spirulina previne bolile hepatice, ciroza și hepatita. Ajută în alergii și datorită conținutului bogat de clorofilă, detoxifiază și curăță corpul de metale grele sau radiații.

Studiile ne arată că spirulina poate reduce inflamațiile, nivelul trigliceridelor, colesterolul total, îmbunătățind HDL-ul, dar și nivelul tensiunii arteriale.

Spirulina se consumă cel mai bine fie ca tablete naturiste sau ca pudră ce poate fi adăugată în smoothie-uri sau salate, devenind astfel un aliat de nădejde al sănătății noastre.

Acest articol este informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel