Din cuprinsul articolului
Mulți oameni ar putea crede că spălarea puiului este bună. Nimic mai departe de realitate. Spălarea puiului crud crește riscul de intoxicație alimentară.
Agenția pentru Standarde Alimentare din Regatul Unit (FSA) a avertizat de mult că spălarea puiului înainte de gătit crește riscul de răspândire a bacteriilor Campylobacter pe mâini, suprafețe de lucru, îmbrăcăminte și ustensile de gătit, prin stropirea picăturilor de apă.
Cu toate acestea, mulți oameni continuă să facă aceeași greșeală.
Când pui puiul sub robinet, este obișnuit ca acesta să ajungă să stropească totul în jurul lui. În acest fel, bacteriile pot ajunge să treacă în corpul nostru prin, de exemplu, un cuțit pe care îl aveam lângă chiuvetă.
Nu toată lumea se gândește la asta. Potrivit FSA, 44% dintre oamenii din Marea Britanie spală puiul înainte de a găti. Cele mai invocate motive pentru a face acest lucru au fost îndepărtarea murdăriei sau a germenilor sau pentru că au făcut-o întotdeauna.
Enterita cu Campylobacter este una dintre cele mai frecvente cauze de intoxicație alimentară. Mai ales atunci când călătoriți, ceea ce a făcut ca aceasta să fie cunoscută și sub numele de diareea călătorului.
Infecția se datorează de obicei consumului de carne de pasăre crudă, legume proaspete sau lapte nepasteurizat.
Pentru a preveni răspândirea bacteriilor Campylobacter, puiul trebuie să fie bine gătit.
Această bacterie se răspândește prin consumul de alimente infectate și, conform site-ului MedlinePlus, poate provoca diaree, dureri abdominale, febră, greață și vărsături.
Majoritatea oamenilor sunt bolnavi doar pentru câteva zile, dar poate provoca probleme de sănătate pe termen lung.
Sindromul colonului iritabil și sindromul Guillain-Barré, care atacă sistemul nervos periferic, pot rezulta din infecția cu această bacterie.
De asemenea, poate provoca moartea. Persoanele cele mai expuse riscului sunt copiii și adulții în vârstă.
In mod normal tratamentul unei infectii cu aceasta bacterie consta in a bea multa apa; mâncați porții mici de mâncare pe parcursul zilei, mai degrabă decât cantități mari la micul dejun, prânz și cină; consumând o dietă bogată în potasiu, precum și consumând alimente sărate.
Cu toate acestea, fiecare caz poate varia, așa că este întotdeauna recomandat să vizitați medicul.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…