Din cuprinsul articolului
Mulți oameni ar putea crede că spălarea puiului este bună. Nimic mai departe de realitate. Spălarea puiului crud crește riscul de intoxicație alimentară.
Agenția pentru Standarde Alimentare din Regatul Unit (FSA) a avertizat de mult că spălarea puiului înainte de gătit crește riscul de răspândire a bacteriilor Campylobacter pe mâini, suprafețe de lucru, îmbrăcăminte și ustensile de gătit, prin stropirea picăturilor de apă.
Cu toate acestea, mulți oameni continuă să facă aceeași greșeală.
Când pui puiul sub robinet, este obișnuit ca acesta să ajungă să stropească totul în jurul lui. În acest fel, bacteriile pot ajunge să treacă în corpul nostru prin, de exemplu, un cuțit pe care îl aveam lângă chiuvetă.
Nu toată lumea se gândește la asta. Potrivit FSA, 44% dintre oamenii din Marea Britanie spală puiul înainte de a găti. Cele mai invocate motive pentru a face acest lucru au fost îndepărtarea murdăriei sau a germenilor sau pentru că au făcut-o întotdeauna.
Enterita cu Campylobacter este una dintre cele mai frecvente cauze de intoxicație alimentară. Mai ales atunci când călătoriți, ceea ce a făcut ca aceasta să fie cunoscută și sub numele de diareea călătorului.
Infecția se datorează de obicei consumului de carne de pasăre crudă, legume proaspete sau lapte nepasteurizat.
Pentru a preveni răspândirea bacteriilor Campylobacter, puiul trebuie să fie bine gătit.
Această bacterie se răspândește prin consumul de alimente infectate și, conform site-ului MedlinePlus, poate provoca diaree, dureri abdominale, febră, greață și vărsături.
Majoritatea oamenilor sunt bolnavi doar pentru câteva zile, dar poate provoca probleme de sănătate pe termen lung.
Sindromul colonului iritabil și sindromul Guillain-Barré, care atacă sistemul nervos periferic, pot rezulta din infecția cu această bacterie.
De asemenea, poate provoca moartea. Persoanele cele mai expuse riscului sunt copiii și adulții în vârstă.
In mod normal tratamentul unei infectii cu aceasta bacterie consta in a bea multa apa; mâncați porții mici de mâncare pe parcursul zilei, mai degrabă decât cantități mari la micul dejun, prânz și cină; consumând o dietă bogată în potasiu, precum și consumând alimente sărate.
Cu toate acestea, fiecare caz poate varia, așa că este întotdeauna recomandat să vizitați medicul.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…