Exercițiile fizice sunt mai eficiente decât medicamentele, cel puțin pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii, arată un nou studiu publicat în British Medical Journal (BMJ).
Analizând sute de teste clinice despre meritele mișcării și ale medicamentelor în a prelungi viața, în care au fost implicați aproape 340.000 de pacienți, cercetătorii de la mai multe universități din SUA și Marea Britanie au ajuns la concluzia că activitățile fizice rivalizeză cu unele medicamente de inimă și sunt mai bune decât tratamentele aplicate tradițional în caz de accident cerebral. Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă renunțarea definitivă la medicamente, ci sugerează că exercițiul fizic ar trebui să facă parte din rețeța prescrisă de medic în astfel de cazuri.
Specialiștii de la London School of Economics și de la facultățile de medicină ale universităților Harvard și Stanford au analizat 305 studii anterioare care au vizat persoane ce sufereau de boli de inimă, se recuperau după un accident cerebral, aveau insuficiență cardiacă sau un stadiu incipient de diabet. Per total, medicamentele și exiercițiile fizice au obținut rezultate similare în privința prevenirii decesului. Au fost însă două excepții. Unele medicamente s-au dovedit mai eficiente în cazul bolnavilor cu insuficiență cardică, în timp ce mișcarea a avut cele mai bune rezultate în cazul pacienților care se recuperau după un atac cerebral.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…