Din cuprinsul articolului
Alimente cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Consumul unei diete bogate în alimente procesate crește riscul de hipertensiune arterială, atacuri de cord și accident vascular cerebral.
O echipă de la British Heart Foundation, care și-a prezentat studiile la Congresul Societății Europene de Cardiologie din Amsterdam, a descoperit că alimentele ultraprocesate cresc riscul de hipertensiune arterială, boli de inimă, atacuri de cord și accident vascular cerebral.
Alimentele procesate sunt adesea bogate în sodiu și zahăr. Pizza congelată, cerealele și biscuiții se numără printre unele alimente procesate. Dieteticienii avertizează adesea împotriva consumului lor, deoarece au un conținut nutrițional scăzut în comparație cu fructele, legumele și cerealele integrale mai naturale.
Două noi studii publicate la începutul acestui an au descoperit că până la 73% din dieta americanului mediu este alcătuită din aceste alimente procesate.
Primul studiu, care a urmărit 10.000 de femei australiene timp de 15 ani, a arătat că cele cu cele care au consumat cele mai multe alimente procesate au avut cu 39% mai multe șanse de a avea hipertensiune arterială decât cele cu consum mai scăzut de alimente procesate.
Al doilea studiu, care a avut o varietate de analize a 10 studii, a urmărit peste 325.000 de bărbați și femei și a arătat că persoanele cu consum mare de alimente procesate au avut o probabilitate de 24% de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și angină pectorală.
Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au descoperit că consumul de alimente nesănătoase poate duce la creșterea în greutate, riscuri mai mari de cancer și chiar diabet. Riscurile de cancer colorectal sunt legate de consumul de alimente procesate, de asemenea, a spus CDC.
Alimentele procesate pot duce, de asemenea, la hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială și pot crește riscul de afecțiuni cardiace și circulatorii, cum ar fi bolile de inimă, bolile arteriale periferice și demența.
Potrivit unui alt studiu, o creștere cu 10% a consumului de alimente ultraprocesate a „aportului zilnic de calorii a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă cu 6%. Cei cu UPF reprezintă mai puțin de 15% din dieta lor erau cel mai puțin expuși riscului orice problemă cardiacă.”
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…