Din cuprinsul articolului
Specialiștii ne învață cum să ne ferim de pneumonie. O proaspătă cercetare efectuată de specialiști de la Brigham and Women’s Hospital din Boston oferă indicii promițătoare cu privire la beneficiile spălatului zilnic al dinților în prevenirea pneumoniei.
Mai ales în cazul pacienților internați în unitățile spitalicești. Această concluzie remarcabilă derivă din analiza detaliată a 15 studii clinice, implicate în cercetare și care au inclus un impresionant număr de peste 2.700 de pacienți.
Conform datelor obținute, se pare că cei care au adoptat obiceiul spălatului regulat al dinților au prezentat rate semnificativ mai scăzute de pneumonie dobândită în cadrul spitalului, în comparație cu cei care nu au urmat această practică igienică.
Pneumonia dobândită în mediul spitalicesc reprezintă o infecție pulmonară frecvent întâlnită și, în anumite cazuri, poate avea consecințe fatale.
În special pentru pacienții aflați în stadii critice de boală, conform unui raport publicat în JAMA Internal Medicine și menționat într-un articol de Science Alert.
În ciuda eforturilor depuse deja de medicii din spitale pentru a preveni răspândirea agenților patogeni, adăugarea periajului dentar la rutina de îngrijire a pacienților, cu accent pe cei care necesită ventilare asistată, ar putea reprezenta o modalitate simplă și eficientă de a reduce incidența pneumoniei în mediul spitalicesc.
Acest lucru devine mai relevant având în vedere că pneumoniile nu sunt deloc o raritate în instituțiile medicale.
Mai mult decât atât, studiul a dezvăluit că spălatul regulat al dinților a fost asociat nu doar cu rate reduse de pneumonie, ci și cu perioade mai scurte de internare și cu mai puține zile de ventilație pentru pacienții internați în unitățile de terapie intensivă.
Cu toate acestea, s-a constatat că periajul dentar de trei sau mai multe ori pe zi nu a adus beneficii suplimentare.
Astfel, integrarea unei rutine zilnice de periaj dentar ar putea reprezenta o măsură simplă, dar eficace, în reducerea riscurilor asociate complicațiilor respiratorii în mediul spitalicesc, conform spotmedia.ro.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…