Din cuprinsul articolului
Omicron este cea mai contagioasă variantă și, în prezent, se răspândește într-un ritm accelerat la nivel mondial, fiind dominantă. De fapt, specialiștii susțin că aproape jumătate din populația Europei a fost deja infectată cu virusul.
Deși Omicron pare să provoace forme mai ușoare de COVID, în comparație cu tulpinile anterioare, experții subliniază faptul că aceasta încă poate ucide.
De fapt, Omicron este foarte periculoasă pentru persoanele nevaccinate și persoanele care suferă de anumite patologii preexistente. De asemenea, fiind foarte contagioasă, persoanele vulnerabile au un risc mai mare de a contracta virusul și de a se îmbolnăvi, inclusiv cu forme grave.
Specialiștii susțin că, în timp, virusul va deveni unul de sezon, obișnuit.
Prof.Todor Kantardjiev, consilierul Primăriei Sofia pe probleme de sănătate şi fost director al Centrului Naţional de Boli Infecţioase şi Parazitare, a subliniat că imunitatea celulară după vaccinare protejează împotriva tuturor variantelor de coronavirus.
„Se spunea la început că anticorpii scad, că imunitatea se estompează. De fapt, imunitatea celulară, memoria imunologică protejează. Pentru varianta Omicron, s-a înţeles că este nevoie de o doză de rapel (booster), care să protejeze până la 70-80%, pentru a se evita internarea în spital”, a precizat specialistul bulgar, potrivit BNR, citat de RADOR.
Potrivit acestuia, Omicron a infectat deja aproape jumătate din populaţia Europei.
În timp, coronavirusul va deveni un virus de sezon, obișnuit. Potrivit specialiștilor, în medie, o epidemie durează aproximativ doi ani și jumătate.
„Cred că acest lucru va duce la o imunitate colectivă puternică a europenilor. La Sofia, cazurile sunt în scădere, au trecut deja de vârf, în oraşul Blagoevgrad, la fel. În regiunea Sofia, însă, numărul de cazuri continuă să crească. În primăvară se va reduce incidenţa noilor infectări, iar în toamnă vor fi doar focare izolate. Fiecare epidemie este limitată în timp, aproximativ doi ani şi jumătate. Coronavirusul va deveni unul dintre virusurile de iarnă”, a concluzionat prof. Todor Kantardjiev
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…