Categories: Stil de viaţă

Specialist în Nutriție: Mâncarea gătită poate să fie o alegere sănătoasă sau poate să fie o alegere care să ducă la apariţia unor îmbolnăviri

Maria Mitescu, specialist în Nutriție, a vorbit la Antena 3 despre beneficiile pe care le aduce mâncarea preparată acasă, dar și despre lucrurile la care e musai să fim atenți atunci când gătim.

Mâncarea gătită poate să fie o alegere sănătoasă sau poate să fie o alegere care să ducă la apariţia unor îmbolnăviri.

Una este să gătim un pilaf din orez integral şi alta este să gătim un pilaf din orez alb.

Una este să facem o tăcăniţă în care punem jumătate de sticlă de ulei, alta este să facem o tocăniţă în care la finalul prelucrării termice să punem 2, chiar 3 linguri de ulei.”, a spus Maria Mitescu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

În ce condiţii îngraşă mâncarea gătită acasă

În momentul în care prăjim carnea de pui sau porc, o să avem de-a face cu nişte efecte adverse. În schimb, atunci când o pregătim pe grătarul electric sau la cuptor, vom beneficia de pe urma consumului unui aliment bine pregătit. Beneficiem de proteine, vitamine, fier.

În ce vase gătim alimentele ca să nu îşi piardă beneficiile

Recomandările sunt doar pentru vase din inox. Apoi foarte important este şi timpul de prelucrare termică. Una este să faci o tocăniţă într-o jumătate de oră şi alta este să fierbi la ea 3 ore.

Deci, efectele asupra sănătăţii noastre sunt total diferite. Când legumele nu sunt prelucrate termic foarte mult, beneficiem şi noi de pe urma lor şi la fel şi microbiota noastra. Foarte importantă este şi reţeta în sine.

De ce e bine ca vârstnicii să consume alimente mai bine prelucrate termic

Persoanele vârstnice trebuie să consume alimente mai bine prelucrate termic, având în vedere că procesele de digestie sunt diferite, nu mai sunt ca în tinereţe. Mai mult decât atât, mulţi dintre vârstnici au probleme cu dentiţia.

Sunt persoane care au gastrită şi atunci chiar digestia nu se mai face cum trebuie. Sunt persoane care slăbesc foarte mult pentru că şi absorbţia este redusă.

Mare atenţie când comandaţi mâncare gătită de la restaurant

În industria HoReCa nu se mai folosesc metodele aceasta de gătit clasice şi nici nu se folosesc întotdeauna ingredientele de cea mai bună calitate nutriţională. Bătrâneţea ne-o formăm la tinereţe, iar cei care dau startul sunt chiar părinţii”, a mai spus Maria Mitescu.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

14 minute ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

45 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

o oră ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

2 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

2 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

2 ore ago

Citeste si: