Din cuprinsul articolului
Vaccinul anti-COVID este cea mai eficientă și sigură metodă de a pune capăt pandemiei, susțin specialiștii. Acesta oferă protecție împotriva virusului, limitează răspândirea acestuia și, de asemenea, reduce riscul de a dezvolta o formă gravă de boală.
Recent, Pfizer a solicitat aprobarea administrării vaccinului pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Vaccinarea copiilor va contribui la limitarea răspândirii virusului și, de asemenea, va proteja tinerii cu afecțiuni preexistente de formele severe de boală.
Imunizarea copiilor este esențială în contextul pandemic actual, susțin specialiștii. Imunitatea colectivă nu este la nivelul optim.
Copiii, de asemenea pot răspândi virusul, deși au un risc mai scăzut de a manifesta simptome grave. Astfel, prin imunizarea tinerilor, familiile vor avea un risc redus de a contracta virusul și de a se îmbolnăvi.
Imunizarea copiilor, esențială în contextul pandemic actual
Majoritatea persoanelor infectate cu coronavirus din spitalele ungare nu sunt vaccinate – a comunicat János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Centrum din Budapesta, potrivit RKB, citat de RADOR.
János Szlávik a precizat: cu acţiunea „săptămâna vaccinării”, care începe pe 22 noiembrie, se doreşte reducerea proporţiei persoanelor tratate în spitale de coronavirus.
Specialistul a vorbit şi despre faptul că Agenţia Europeană a Medicamentului va aproba în scurt timp administrarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani.
János Szlávik a evidenţiat că, fără vaccinarea copiilor, pandemia nu poate fi învinsă.
„Ar fi fost foarte simplu dacă 80-90% dintre adulţi s-au fi vaccinat şi am fi trecut de pandemie, însă nu ne aflăm în această situaţie.
În Ungaria, disponibilitatea de vaccinare nu este prea mare, deci trebuie cooptaţi şi copiii, întrucât, pentru a depăşi pandemia, este necesar un anumit procent de vaccinare şi, se pare că, pentru acest lucru trebuie coptaţi şi copiii în campania de vaccinare.
Nu pentru că ei s-ar îmbolnăvi grav, ci pentru că şi ei răspândesc virusul. Pot să-l ducă acasă la părinţi, la bunici. Totodată, el suportă foarte bine vaccinarea. Deci, se pare că procentul de vaccinare al populaţiei ţării trebuie mărit şi cu vaccinarea copiilor”, a comunicat János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Centrum din Budapesta.