Din cuprinsul articolului
Greutatea corporală este un subiect delicat pentru multe persoane, iar pierderea kilogramelor în plus poate fi un proces complex, susținut atât de eforturile fizice, cât și de cele psihice. Iată ce greșeli poți evita pentru a obține cele mai bune rezultate, într-un mod sănătos și echilibrat.
Dacă ai observat că te-ai îngrășat, probabil, primul sentiment este cel de îngrijorare. Adesea, kilogramele în plus sunt văzute drept o povară de care nu ne putem desprinde atât de ușor. Cu toate acestea, atitudinea pe care o ai față de slăbit este un element esențial pentru rezultatul final.
De asemenea, nu uita că organismul tău va fi capabil să piardă excesul, indiferent de grijile pe care le simți în acel moment.
Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie ce greșeli trebuie să eviți, cu orice preț, dacă te-ai îngrălat câteva kilograme.
„Nu te auto-pedepsi mental!
Când facem ceva care ni se pare greșit, tindem să fim răi cu noi înșine. În loc să ne concentrăm la soluții și la măsuri pozitive, începem să ne urâm pe noi înșine și nu reușim decât să ne tragem singuri în jos. Și asta, pentru ce? Greutatea în exces poate fi eliminată prin planificarea unei nutriții mai bune și a unor sesiuni moderate de exerciții fizice – nu te ajută la nimic să te faci singură în toate felurile. De asemenea, persoanele care au compasiune față de propria persoană sunt mai eficiente când vine vorba de schimbarea comportamentelor.
Nu începe să sări peste mese!
Prima idee care ne trece prin cap atunci când ne îngrășăm este să începem să mâncăm mai puțin. Asta înseamnă că începem să sărim peste mese. De cele mai multe ori, nu cantitatea de mâncare cauzează îngrășarea, ci calitatea acesteia. Deci, în loc să mâncăm cereale cu lapte la micul dejun, putem mânca ouă cu legume. Sau, în loc să mănânci un hamburger cu cartofi prăjiți la prânz, încearcă o friptură cu turmeric, piure și verdețuri. Alegerile mai bune vizavi de nutriție sunt mai importante decât cantitatea de mâncare – te va ajuta să ai un plan în această direcție. Corpul tău are nevoie de energie, deci de alimente bune și hrănitoare.
Deși sportul este util pentru slăbit și ne face bine în general, tendința de a exagera atunci când vrem să slăbim nu va aduce rezultatele dorite pe termen lung. De ce? Pentru că exagerarea ne extenuează corpul, deci s-ar putea să nu mai respectăm cum trebuie programul de 3-4 sesiuni intense de sală pe săptămână. Mai mult, exercițiile fizice intense sporesc senzația de foame, așa că, în loc să mâncăm porții mici la fiecare câteva ore, simțim că avem nevoie de mai multă hrană.
Nu te cântări obsesiv!
Când vrei să slăbești, ideea e să pierzi din greutate în mod sănătos. Săritul peste mese, exercițiul fizic exagerat și cântăritul obsesiv nu te vor duce prea departe, pentru că acestea nu sunt semne ale unui stil de viață sănătos. Numărul arătat de cântar nu e dovada indubitabilă a unei stări bune de sănătate. Greutatea noastră se poate schimba cu ușurință, în funcție de numeroși factori, precum hormonii, retenția de apă sau alegerile zilnice. Deci nu merită să fii influențată de ceva ce poate fluctua atât de ușor. E de ajuns să te cântărești dimineața, o dată pe săptămână”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…