Capuccino, latte, macchiato, espresso; lumea cafelei poate fi o lume uluitoare prin care să rătăcim. Este, totuși, una gustoasă. Fiecare cafea are punctele sale plus, dar în timp ce diferitele tipuri de cafea au susținătorii săi, beneficiile pentru sănătate nu sunt toate egale.
Intrăm acum în acea perioadă minunată dintre Crăciun și Anul Nou când, dacă nu lucrați, zilele par să se plieze minunat împreună. Este o perioadă în care pierzi simțul timpului și te poți relaxa și te bucuri de o odihnă bine meritată după un an lung și greu.
În acest timp, s-ar putea să decizi și să bei o ceașcă mare de cafea, poate una cu toate ornamentele festive. Cu toate acestea, pe măsură ce vă alunecați în macchiato-ul dvs. de caramel decofeinizat cu smântână de ovăz, luați în considerare ce efect ar putea avea.
Se acceptă că cafeaua are unele beneficii pentru sănătate.
Potrivit experților, beneficiile variază de la energie stimulată la sănătatea inimii.
În timp ce puterea boabelor poate fi folosită pentru totdeauna, cafeaua în forma ei cea mai decadentă și zaharoasă poate avea un impact negativ.
Un domeniu în care cafeaua poate avea un impact negativ este asupra colesterolului.
Există două tipuri de colesterol, LDL și HDL.
LDL înseamnă lipoproteine cu densitate scăzută; acesta este colesterolul rău care vă blochează vasele inimii, vă crește tensiunea arterială și poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni mai grave.
HDL înseamnă lipoproteine de înaltă densitate; acesta este colesterolul bun care vă menține inima sănătoasă și scapă de colesterolul LDL rău.
Vrei cât mai puțin LDL și cât mai mult HDL.
Deci, ce rol joacă cafeaua în asta?
„ În cazul cafelei preparate nu aveți de ce să vă faceți griji, deoarece nu are boabe de cafea înrudite cu colesterolul”, potrivit cardiologului Dennis Bruemmer.
„Există anumite tipuri de cafea în care nivelul colesterolului de lipoproteine cu densitate joasă (LDL) poate fi puțin mai mare”, a spus el potrivit clinicii Cleveland.
Acestea includ cafea de presă franceză, cafea turcească și espresso.
El a adăugat că cantitatea de cafea pe care oamenii o consumă în mod obișnuit are un efect mic, dacă nu chiar deloc, asupra colesterolului, atâta timp cât este moderată.
Și același lucru este valabil și pentru adăugarea de smântână/frișcă și zahăr, atâta timp cât este cu moderație.
Dar un tip de băutură de cafea care ar putea face rău este frappucino.
„Acum nu mai vorbim de cafea”, a spus dr. Bruemmer.
„Vorbim despre frișcă și caramel, lucruri bogate în zahăr. Sunt consumate ca o masă completă și au 50 de grame sau mai mult de zahăr. Odată ce luați în considerare crema și chiar dimensiunea cafelei reprezintă 600 de calorii, peste un sfert din caloriile zilnice recomandate. Este complet disproporționat față de ceea ce înseamnă moderație!”
El a adăugat că devine și mai rău atunci când devine parte din rutina ta zilnică și este consumat alături de produse de patiserie.
Dar cafeaua pură te-ar putea ajuta să trăiești mai mult.
S-a demonstrat că cafeaua ajută la reducerea riscului de afecțiuni precum bolile de inimă.
De asemenea, cafeaua vă poate crește energia și performanța, oferindu-vă un plus de impuls datorită conținutului de cofeină.
Mai mult, cercetările au sugerat că cofeina din cafea poate ajuta la stimularea metabolismului; ajută la arderea acelei cine de Crăciun.
Pe lângă aceasta, acea cană de bunătate pe bază de boabe ar putea juca un rol în reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni precum Alzheimer prin stimularea funcției creierului.
În cele din urmă, există unele dovezi, deși sunt necesare mai multe cercetări, că cafeaua ar putea reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…