Sari la conținut

Soluția SECRETĂ anti-îmbătrânire. Nu costă NIMIC și te scapă garantat de RIDURI, cearcăne și de retenția de apă

In goana nesfarsita dupa crema sau tratamentul minune care va lupta impotriva ridurilor si va elimina imperfectiunile de pe chipul lor, multor persoane le scapa solutia cea mai simpla si eficienta pentru a rezolva cele mai comune probleme ale tenului: somnul. Domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog, explica faptul ca organismul se regenereaza in timp ce ne odihnim, astfel ca atunci cand avem parte de o cantitate suficienta de somn – intre 7 si 9 ore pe noapte – efectele benefice se vor vedea imediat si asupra pielii noastre.

Numarul procedurile cosmetice si anti-imbatranire au inregistrat o crestere exponentiala in randul femeilor intre 30-50 de ani in ultimii ani, increzatoare ca tratamente de ultima generatie vor reusi sa aduca imbunatatiri vizibile asupra tenului lor. Desi aceste proceduri ofera in cele mai multe cazuri rezultate, multe persoane uita ca ingrijirea pielii incepe acasa, fiecare dintre noi fiind responsabil de a-i oferi cele mai bune conditii pentru a o mentine tanara si sanatoasa cat mai mult timp.

„Noi tehnici de corectie si atenuare a procesului de imbatranire, cum ar fi reducerea ridurilor cu toxina botulinica sau acid hialuronic, revitalizarea pielii cu vitamine si antioxidanti prin mezoterapie, refacerea barierei pielii si stimularea hidratarii prin peelinguri chimice au aparut, insa, adesea, sunt pierdute din vedere masurile generale obligatorii pentru mentinerea sanatatii pielii, printre care si somnul atat de necesar pentru fiecare dintre noi. Daca un copil are nevoie de somn suficient pentru a creste, o persoana adulta are nevoie de aceeasi lucru pentru a-si mentine o piele supla si sanatoasa”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog.

Pentru a intelege efectele benefice ale somnului asupra pielii este mai usor sa cunoastem rezultatul lipsei de somn asupra celui mai mare organ al corpului.

Ten tern si cearcane

Probabil ca unul din primele semne care arata ca o persoana nu are parte de suficient somn este o piele devitalizata si lipsita de suplete, afectata de reducerea fluxului de sange.

„Din pacate, ca urmare o oxigenarii scazute, tenul va capata o culoare mai vinetie, vizibila in special in jurul ochilor, unde tegumentele sunt mult mai subtiri. Ochii congestionati, cu cearcane sunt alt indiciu care arata ca nu am avut parte de suficient somn. Din fericire, toate aceste efecte ale lipsei de somn pot fi ameliorate sau chiar complet eliminate daca dormim suficient. In plus, pentru a reduce si mai mult umflarea ochilor si aparitia cearcanelor este recomandat sa ne odihnim pe spate, cu capul usor ridicat”, recomanda specialistul dermatolog.

Retentia de apa

Lipsa somnului va afecta si procesele metabolice, care scad in activitate. In acest fel isi face aparitia retentia de apa, cel mai usor vizibila in jurul ochilor, unde apar asa numitele “pungi” de apa.

Semne premature de imbatranire

S-a demonstrat faptul ca in cazul persoanelor care dorm mai putin de 5 ore pe noapte procesul de imbatranire este accelerat, acestea fiind predispuse la aparitia a cu pana la de doua ori mai multe riduri in comparatie cu cele care dorm minim 7 ore pe noapte.

„Hormonul cresterii este eliberat in mod natural atat la inceputul, precum si in fazele tardive ale somnului. Acest hormon are un rol esential in stimularea productiei de celule noi ale pielii si in sinteza de colagen, deci, cu alte cuvinte, sustine regenerarea pielii in timpul noptii. Atunci cand nu are parte de suficient somn, corpul nostru nu elibereaza acest hormon de crestere si produce in schimb mai mult cortizol, hormonul stresului, care stimuleaza degradarea colagenului. Acest lucru poate creste inflamatia pielii, favorizand aparitia ridurilor si a acneei”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau.

Hormonul cresterii este eliberat numai in timpul somnului profund, atunci cand corpul si creierul sunt capabile sa se regenereze pe deplin dupa activitatile din timpul zilei, iar efectele sale se vor vedea cu siguranta pe chipul celor care se bucura de cel putin 7 ore de somn in timpul noptii.

Boli dermatologice

Atunci cand nu dormim suficient, functia de bariera a pielii este compromisa si, ca urmare, bolile dermatologice precum eczema, psoriazisul, dermatita atopica se pot agrava sau pot fi declansate.

Totodata, lipsa somnului va cauza scaderea nivelului de umiditate si pH-ul tenului, motiv pentru care acesta va arata tern, lipsit de stralucire.

Asadar, desi a devenit din ce in ce mai greu sa avem parte de o cantitate suficienta de somn intr-o societate moderna in care stresul ne urmareste la tot pasul, este important sa oferim organismului odihna de care are nevoie. In acest sens, Fundatia Nationala a Somnului din Statele Unite, in urma cercetarilor si studiilor, a concluzionat ca o durata a somnului intre 7 si 9 ore pe noapte este ideala pentru adulti.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel