Din cuprinsul articolului
Păduchii din plantele de apartament. Îngrijirea plantelor nu ține doar de cantitatea de apă sau de a primi suficientă lumină, ci, în funcție de tipul de plantă, pot avea nevoie de îngrijire suplimentară pentru a evita dăunătorii sau infecțiile.
Este cazul coșenilelor, care apar „când planta este slăbită, bolnavă sau stresată”.
Există numeroase specii de insecte cunoscute în mod colectiv sub numele de coșenile. Coșenilele (păduchii lânoși) sunt insecte mici, ovale, care sug seva plantelor, cu dimensiuni de până la 5 mm, care secretă o substanță, sub formă de pulbere, ca înveliș protector.
Păduchii lânoși sunt insecte de vreme caldă, așa că în climatele temperate reprezintă o problemă în timpul sezonului cald, în special la plantele de apartament și în sere.
Coșenilele provoacă daune prin sugerea sucului din plantele lor gazdă. În timp, atacul face ca frunzele plantelor să se îngălbenească și, în cele din urmă, să cadă. De asemenea, pot cauza căderea prematură a fructelor, legumelor și mugurilor florali.
Acest lucru este explicat de utilizatorul TikTok @ypikue, care împărtășește pe canalul său despre cum să păstrăm sănătoase plantele pe care le avem acasă. În cazul păduchilor de plante, te încurajează să încerci mai întâi un truc de casă pentru a evita produsele chimice, care „sunt foarte agresive și îți pot deteriora plantele”.
Promotorul sugerează să începi prin a face un fel de duș cu apă sub presiune pentru a curăța temeinic frunzele și tulpinile.
Odată ce planta este curată, umple un pahar cu apă cu o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu, încă o jumătate de lingură de cafea și cinci picături de detergent de vase. Cand amestecul este gata dupa ce l-ai amestecat bine, acesta trebuie turnat peste substrat.
Dacă soluția a mers bine, coșenilele nu vor mai ieși la suprafață.
Pentru a te asigura că a fost aplicat corect, trebuie să verifici planta în următoarele zile și, dacă se vede vreo urmă a acestui dăunător, repetă procesul. Dacă păduchii continuă să apară după o săptămână, va trebui să apelezi la un produs chimic.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…