Din cuprinsul articolului
Pentru a acumula mai multă energie și a arăta mereu impecabil, nu este nevoie să apelezi la ajutorul medicamentelor, ci doar să integrezi în alimentația zilnică alimente pe care Bella Hadid, Adriana Lima sau Amber Valletta le consumă frecvent.
Bella Hadid, Adriana Lima sau Amber Valletta sunt doar trei dintre supermodele de top care întorc toate privirileatunci când își fac apariția pe cele mai înalte podumuri ale lumii. Responsabil pentru alimentația lor este medicul Charles Passler. El le recomandă acestor femei superbe ce să mănânce ca să-i ofere organismului toți nutrienții necesari pentru ca ele sa aibă mai multa energie si să arate întotdeauna impecabil.
Nutriționistul a creat o serie de diete menite sa trateze diverse afectiuni, dar exista o categorie de alimente adesea ignorata pe care el le-o recomanda intotdeauna clientilor sai care au probleme digestive, hormonale sau alergii. Este vorba despre legumele si plantele amare.
Dr. Passler recomanda ca 20 de procente din mancarea aflata pe farfurie sa fie alimente amare. Vestea buna este ca atunci cand vei pune in practica cu regularitate acest sfat, te poti bucura de aceleasi efecte benefice asupra sanatatii precum supermodelele care se numara printre clientii sai. Iata care sunt beneficiile:
Potrivit doctorului Passler, citat de mindbodygreen.com, ierburile si alimentele amare imbunatatesc sanatatea in trei moduri principale.
„Activeaza receptorii pentru gustul amar de pe limba, care la randul lor activeaza celulele din stomac si le determina sa normalizeze productia de acid, pentru o digestie mai buna. Cand se intampla acest lucru, productia de bila si de enzime digestive este imbunatatita. Productia adecvata de bila este esentiala pentru detoxifierea ficatului, eliminarea metalelor grele din corp, restabilirea echilibrului hormonal si reglarea tranzitului intestinal”, declara medicul Charles Passler.
„Enzimele digestive sunt esentiale pentru a extrage si absorbi nutrientii din alimente. De asemenea, ajuta la reducerea numarului de bacterii nocive din intestine. Pe de alta parte, alimentele amare sunt de obicei bogate in antioxidanti, ceea ce ajuta la reducerea inflamatiei„, mai spune medicul.
Celebrul medic introduce in alimentatia clientilor sai andive, frunze de papadie, rapini (o planta din familia cruciferelor), spanac, kale.
„Numeroase persoane adauga indulcitori precum dressingurile pentru salata care contin zahar pentru a combate gustul amar, dar eu nu le recomand clientilor mei un consum suplimentar de zahar„, spune expertul în nutriție.
„Prepararea acestor legume si verdeturi cu ulei de masline extravirgin si usturoi proaspat este o varianta buna de a le imbunatati gustul„, adauga Dr. Passler.
Uleiul este important pentru a reduce gustul amar intens. Zeama de lamaie are acelasi efect de a reduce si echilibra gustul amar al verdeturilor, fie ca este adaugat in supe, smoothie-uri sau sote.
Daca nu iti plac verdeturile cu gust amar, Dr. Passler recomanda lamâi, lime, grepfrut, ardei, ghimbir, turmeric, cimbru, rozmarin, salvie, foi de dafin.
Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…
Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…
Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…
Cristina Demetrescu vine cu o serie de sfaturi utile importante adresate zodiilor în următoarele zile.…
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…