Sari la conținut

Solicitare a autorităților sanitare către medicii de familie. Situația impune acest lucru

Medicii din centrele de vaccinare isi vor primi banii pentru luna august

Solicitare a autorităților sanitare către medicii de familie. Situația impune acest lucru Se face apel la medicii de familie să contribuie la procesul de imunizare a populației ca urmarea a faptului că numărul cazurilor noi de COVID raportate zilnic în România a trecut ieri de 10.000 – este mai mult decât dublu față de câte erau la începutul săptămâni.

A rămas însă relativ constant în ultimele zile numărul celor infectați și internați în spitale, inclusiv la terapie intensivă.

Specialiștii spun că cel de-al 5-lea val al pandemiei este mai abrupt decât precedentele, iar vârful ar urma să fie în ultima săptămână din ianuarie sau prima din februarie, când se va putea ajunge chiar și la 50.000 de cazuri pe zi.

Solicitare a autorităților sanitare către medicii de familie să sprijine procesul de imunizare a populației

Autoritățile le-au cerut coordonatorilor din spitale să se pregătească, având în vedere că incidența cazurilor de COVID a crescut îngrijorător în ultimele zile. De asemenea, se face apel la medicii de familie să contribuie la procesul de imunizare a populației.

Autoritățile sanitare le-au cerut medicilor de familie să sprijine campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, să se vaccineze și se testeze persoane în propriile cabinete medicale pentru eficientizarea acțiunilor, doar că puțini sunt medicii de familie care au acceptat, majoritatea refuzând.

În privința serviciilor spitalicești, unitățile sanitare au fost pregătite din nou pentru a putea prelua pacienți în stare gravă. Pregătirile au fost realizate având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri, din păcate, în creștere este și numărul bolnavilor în stare gravă, mulți ajungând la secțiile de Terapie Intensivă special amenajate pentru pacienții cu SARS-CoV-2.

 Epidemiologul Octavian Jurma face apel la populaţie să se vaccineze

Epidemiologul Octavian Jurma face acest apel explicând că pentru categoriile vulnerabile, riscul este foarte ridicat:

”Omicron este mai puțin amenințătoare decât Delta. Pe de altă parte, va infecta o populaţie mai mare și aici e şi cea mai mare problemă, din cauză că trece atât de uşor prin populaţie, va găsi cu mai multă uşurinţă persoanele vulnerabile decât a găsit Delta. Deci, dacă eşti o persoană vulnerabilă, este imperativ să te vaccinezi, să te protejezi, pentru că riscul e mult mai mare la vulnerabili decât la cei mai puțin vulnerabili, iar infectarea nu este o soluţie, pentru că infectarea şi boala ucid, știm foarte bine, deja suntem de doi ani în pandemie, sau dacă nu îi ucide, produce cazuri grave la persoanele vulnerabile”

Cele trei vaccinuri protejează în mod absolut împotriva variantei Omicron

Cele trei vaccinuri protejează în mod absolut împotriva variantei Omicron, astfel încât o persoană să nu ajungă într-o stare gravă de sănătate – a declarat János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta.  Specialistul a menţionat de asemenea că varianta Omicron cauzează în primul rând afecţiuni ale căilor respiratorii superioare şi că plămânii sunt afectaţi doar într-o mică măsură, însă este periculoasă pentru cei care sunt nevaccinaţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel