Șocant! Un bărbat și-a pierdut viața după ce a mâncat stridii crude, de la un stand cu fructe de mare

După moartea unui bărbat care a mâncat stridii crude, oficialii din domeniul sănătății din Missouri au emis un avertisment. Bărbatul de 54 de ani a contractat o bacterie periculoasă după ce a consumat stridii crude de la un stand local de fructe de mare.

Departamentul de Sănătate Publică din St. Louis County a dezvăluit într-un comunicat de presă că persoana, a cărei identitate rămâne nedezvăluită, a cumpărat stridiile de la The Fruit Stand & Seafood din Manchester.

Șocant! Un bărbat și-a pierdut viața după ce a mâncat stridii crude

Bărbatul a căzut victima Vibrio vulnificus, o bacterie despre care se știe că se transmite prin consumul de crustacee crude sau insuficient gătite, inclusiv de stridii, și s-a stins din viață pe 8 iunie, la scurt timp după ce a fost infectat și a primit tratament la Spitalul St. Claire.

Anchetatorii au declarat în comunicat că nu există nicio dovadă că unitatea de fructe de mare ar fi responsabilă pentru contaminare. Stridiile au fost probabil deja infectate înainte de a fi achiziționate de companie.

Ulterior, toate stridiile rămase în unitate au fost puse sub embargo de către departamentul de sănătate.

„Nu există nicio dovadă că proprietarii afacerii au făcut ceva pentru a contamina stridiile, care probabil erau deja contaminate atunci când unitatea le-a primit”, au declarat anchetatorii, adăugând că încearcă să determine sursa stridiilor în cauză.

Simptomele infecției cu Vibrio vulnificus

Potrivit Food Safety News, persoanele infectate cu V. vulnificus experimentează de obicei simptome în decurs de 12 până la 72 de ore după ce au consumat fructe de mare crude sau insuficient gătite. Cu toate acestea, simptomele pot dura până la o săptămână să apară.

Infecțiile cauzate de V. vulnificus se manifestă de obicei ca simptome precum:

În timp ce moartea este un rezultat rar, persoanele cu sistemul imunitar slăbit sunt mai susceptibile la complicații severe. 

Stridiile, renumite pentru capacitatea lor de filtrare a apei, pot absorbi bacteriile dăunătoare, virușii sau paraziții prezenți în apă. Pentru a atenua riscul de a contracta vibrioză, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au oferit linii directoare cu privire la modul de preparare a stridiilor pentru consum.

Agenția a spus că oamenii ar trebui să evite să mănânce stridii crude sau insuficient fierte.

Crustaceele fierte trebuie separate de crustaceele crude pentru a preveni contaminarea încrucișată. De asemenea, este important să vă spălați bine mâinile după manipularea crustaceelor ​​crude.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: