Din cuprinsul articolului
Incredibil. Ce au descoperit cercetătorii în APA SFINȚITĂ! În acest context, credincioșii au fost sfătuiți să nu mai bea apa provenită din aceste surse!
Apa sfințită de la sanctuarele și bisericile religioase din Austria este adesea contaminată cu materii fecale și bacterii, au descoperit cercetătorii, care îi sfătuiesc pe credincioșii să nu o bea, în special în capelele spitalelor.
Potrivit Reuters, oamenii de știință de la Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată de la Universitatea din Viena au ajuns la această concluzie după ce au analizat calitatea apei la 21 de izvoare „sfinte” și 18 izvoare de la biserici și capele în diferite perioade ale anului.
Doar 14% dintre probele de apă din surse sfinte nu au arătat nicio contaminare fecală și niciunul dintre izvoare nu ar putea fi recomandat ca sursă de apă potabilă, a constatat studiul prezentat la o conferință de la Viena.
Izvoarele au avut nu numai contaminare fecală – probabil rezultatul unei igiene proaste – dar multe aveau, de asemenea, nitrați agricoli și insecte care pot provoca diaree inflamatorie.
Trebuie să avertizăm oamenii
„Trebuie să avertizăm oamenii să nu bea din aceste surse”, a spus microbiologul Alexander Kirschner în studiu.
Kirschner a spus că efectele vindecătoare atribuite surselor sfinte au apărut din condițiile de igienă din Evul Mediu, când calitatea apei în zonele urbane era în general atât de slabă încât oamenii contractau constant diaree sau alte afecțiuni.
”Populația trebuie să fie informată cu privire la riscurile la care se supun cei care consumă apa sfințită. Este o problemă care a fost ignorată total până acum, dar care este deosebit de gravă, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab.”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre microbiologi, în acea perioadă.
Studiul a menționat câteva modalități de a ajuta la abordarea problemei, inclusiv înlocuirea regulată a apei sfințite în biserici.