Şocant! Băutura populară zilnică care ar putea crește riscul de cancer la ficat. Recomandarea experților

Şocant! Băutura populară zilnică care ar putea crește riscul de cancer la ficat cu 78 %.

Ceaiul și cafeaua sunt un aliment de bază pentru persoanele din toate categoriile de vârstă, de la studenții care învață și oamenii care lucrează, până la vârstnicii care se bucură de timpul liber acasă.

Mai multe studii asociază aceste băuturi cu o viață mai lungă și mai sănătoasă, împreună cu un risc mai scăzut de boli cronice precum diabetul.

Şocant! Băutura populară zilnică care ar putea crește riscul de cancer la ficat cu 78 %

Cu toate acestea, a ieșit la lumină un studiu care stabilește o legătură șocantă între cafea și ceai și posibila lor legătură cu riscul de cancer la ficat. Se pare că cei cărora le place cafeaua sau ceaiul cu o un pic de zahăr, ar putea fi cu 78% mai predispuși la riscul de cancer la ficat.

Cancerul hepatic este o boală cu o rată scăzută de supraviețuire, până la 13% timp de aproximativ cinci ani de la diagnosticare.

Pentru aceasta, experții de la Universitatea din Carolina de Sud au analizat starea de sănătate a 90.000 de femei aflate în postmenopauză timp de 18 ani în medie, după ce le-au dat un chestionar alimentar.

Șapte la sută femei au raportat că consumă una sau mai multe porții de 300 de grame de băuturi îndulcite cu zahăr pe zi.

Cancer hepatic. Simptome

Dintre participanți, 205 femei au dezvoltat cancer la ficat cu simptome precum:

1. Pierderea poftei de mâncare

2. Senzație de rău

3. Oboseală

4. Mâncărime de piele

5. Durere sub coaste

Prin urmare, experții au concluzionat că femeile care au consumat una sau mai multe băuturi îndulcite într-o zi aveau 78% mai multe șanse de a dezvolta cancer.

În plus, cei care au consumat cel puțin o băutură răcoritoare pe zi au fost cu 73% mai predispuși la boală.

Consumul de băuturi îndulcite este un potențial factor de risc modificabil al cancerului de ficat.

Se recomandă înlocuirea acestor băuturi cu apă sau o versiune neîndulcită de ceai și cafea. Concluziile au fost prezentate la Societatea Americană de Nutriție.

Zahărul este, de asemenea, asociat cu risc crescut de diabet de tip 2, obezitate, factori care contribuie, de asemenea, la riscul de cancer hepatic.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: