Sari la conținut

Şoc la Casa Albă! Joe Biden, diagnosticat cu insuficiență cognitivă

După ce şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială, mulţi analişti au speculat faptul că preşedintele Joe Biden ar fi fost forţat să renunţe la un nou mandat.

Diagnosticat în urmă cu o săptămână cu COVID-19, liderul de la Casa Albă mai primeşte o lovitură care va alimenta criticile adversarilor săi politici.

Experții de peste Ocean susțin că declinul președintelui Joe Biden a fost accentuat de performanța dezastruoasă din dezbaterea de la finalul lunii împotriva contracandidatului său Donald Trump.
Joe Biden a fost incoerent în timpul dezbaterii, motiv pentru care doctorii au opinat că președintele în exercițiu prezintă semne de afectare cognitivă.
„Este probabil din punct de vedere medical că, atunci când a preluat funcția în 2020, era afectat de insuficiență cognitivă ușoară (MCI), un sindrom de poartă către boala Alzheimer și, eventual, parkinsonism (nu neapărat boala Parkinson în sine)”, a declarat neurologul Brett Osborn, potrivit evz.ro.

 

Condiția medicală a președintelui s-a înrăutățit

Doctorul a mai precizat că afecțiunea lui Joe Biden s-a agravat și în aceste condiții, decizia de a se retrage din cursa prezidențială a fost cea corectă, a adăugat neurologul. Potrivit medicului, sănătatea liderului de la Casa Albă nu-i mai permite să-și îndeplinească îndatoririle pentru un nou mandat. În aceste condiții, neurologul a subliniat că președintele Joe Biden se poate focusa mai mult pe condiția medicală.

„Prin retragerea sa, președintele Biden poate acorda prioritate sănătății sale și poate atenua declinul cognitiv ulterior, asigurându-se în același timp că rolul de lider este ocupat de o persoană pe deplin capabilă să se ocupe de responsabilitățile solicitante ale funcției”, a declarat Brett Osborn.

Această opinie este împărtășită și de doctorul Marc Siegel, profesor la NYU Langone Medical Center. El a declarat că președintele Biden a luat cea mai bună decizie de a ieși din cursa pentru Casa Albă.

Medicul a amintit faptul că stresul din campania electorală i-ar fi afectat și mai mult starea de sănătate. „Stresul cursei ar fi putut cu siguranță să înrăutățească cogniția – dar aceasta va progresa oricum, iar condiția fizică este o mare preocupare”, a declarat medicul pentru Fox News.

Principalele simptome ale bolii

Odată cu înaintarea în vârstă, organele corpului încep să funcţioneze mai lent şi apar mai des problemele de sănătate. Inclusiv creierul îmbătrâneşte, iar performanţa neuronilor descreşte din cauza modificărilor structurale apărute de-a lungul timpului.

Demența dă semne încă de la 45 de ani, dar nu le băgăm în seamă. Tulburările de memorie, comportamentul agresiv, confuzia și erorile de judecată se numără printre simptomele specifice ale demenței.

Oboseala nejustificată, insomnia, pierderea parțială a auzului sunt doar câteva dintre indiciile pe care le dă corpul că suntem la risc să dezvoltăm această boală nemiloasă.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel