Slănina de porc… Crezi că nu există ceva mai nesănătos decât slănina de porc? Ei bine, dr. Mihaela Bilic ne dă o veste bună și compară slănina de porc cu unul dintre cele mai sănătoase alimente.
”Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon. Slănina de porc este mai bogată în acizi grași polinesaturati decât în acizi grași saturați, aproximativ 50% dintre lipidele din carnea de porc sunt acizi grași mononesaturați similari cu cei din uleiul de măsline. În plus grăsimea de porc conține acizi grași esențiali Omega 3 (acid linoleic și alfa-linoleic), elemente care conferă acestei cărni calități nutriționale speciale”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook.
Nutriționistul a postat și un tabel cu conținutul nutrițional pe care îl are slănina de porc: