Sari la conținut

Slănina de porc, bună pentru creier și stomac. Mihaela Bilic: Conține grăsimi sănătoase, la fel ca somonul și uleiul de măsline”

cum se consuma corect slanina de porc
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Slănina este un preparat tradițional și se găsește adesea pe mesele românilor, mai ales iarna, iar cei mai mulți aleg să o consume cu ceapă roșie. Slănina are numeroase beneficii pentru sănătate, însă ea trebuie consumată în cantități reduse.

Fasfatidilcolina sau colina este un nutrient esențial și se găsește în carne și ouă. Un studiu a arătat că utilizarea colinei reduce îmbătrânirea și prevenirea bolii Alzheimer și a demenței. Dacă vei consuma slănină cu moderație, aceasta contribuie la o memorie mult mai bună și va menține creierul sănătos pe o perioadă îndelungată.

Mihaela Bilic: Slănina de porc e la fel de sănătoasă ca somonul

Un alt lucru important pentru persoanele care consumă slănină este că aceasta acționează precum un pansament gastric atunci când consumați băuturi alcoolice, astfel că pereții se acoperă cu grăsime și previn absorția rapidă. De aceea, în cele mai multe zone muntoase se consumă țuică, iar la aperitiv nu lipsește slănina.

”Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon”, a scris Bilic pe pagina sa de facebook.

Ce spune neurochirurgul Vlad Ciurea despre consumul de slănină

Neurochirurgul Vlad Ciurea a mărturisit cât de important este să mănânci slănină, dar trebuie să existe întotdeauna un echilibru. Medicul sugerează o cantitate cu moderație, deoarece după o anumită vârstă se ard mai puține calorii și putem lua kilograme în plus.

”Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel