Categories: Expertul zilei

Mihaela Bilic: ”Vă provoc să renunțați o lună la acest aliment! Slăbiți garantat”

Din cuprinsul articolului

Slăbire Mihaela Bilic. Cunoscuta și apreciata nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre eficiența renunțării la un singur aliment, pentru a slăbi spectaculos.

Iată mesajul doamnei doctor Mihaela Bilic: ”Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe pâine din frigider are volum mic si multe calorii.

Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocaniță. Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la îndemână decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacâmuri.

Slăbire Mihaela Bilic

Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu „se pune ulei in cratiță”( La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne „costa” silueta.

Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca sa ne ingrăsăm, o facem si cu un ghiveci care are ulei.
Nu conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il dă mancarii e relativ, mai degraba e in credința noastra ca fara ulei nu se poate.

In Franta pacientii obezi sunt obligati sa asiste la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el. Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obțin preparate mai gustoase. Apoi, daca avem carne, pește sau branza intr-o mancare savoarea e garantată. „Economia” pe care o faceti in bugetul caloric e uriașă dacă eliminati uleiul de gatit.

Si pe lângă silueta, sanatatea voastra va avea de caștigat scăpând de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.

Va provoc la o incercare: renunțați o luna la sticla de ulei de gătit si descoperiți ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”, conchide nutriționistul.

Recent Posts

TOP 5 băuturi naturale care întăresc sistemul imunitar în sezonul rece

Medici atrag atenţia că la începutul sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se…

2 minute ago

Sistem inteligent pentru igiena mâinilor la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, unitate spitalicească aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, a…

31 de minute ago

Horoscop weekend 9-10 Noiembrie 2024. Berbec, ești pregătit pentru o schimbare de ritm. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop weekend 9-10 Noiembrie 2024. Berbec, ești pregătit pentru o schimbare de ritm. Previziuni pentru…

o oră ago

Un ingredient pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă și delicioasă

Un ingredient banal pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă…

2 ore ago

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai frumoase partituri

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai…

2 ore ago

Vești pentru SENIORI. Șeful CNPP spune cu cât va crește fiecare pensie de pe 1 ianuarie 2025

Vești pentru SENIORI. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a anunțat spune…

2 ore ago

Citeste si: