Din cuprinsul articolului
Situație dramatică. Nu mau sunt bani pentru programele oncologice. Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, fondurile pentru programele oncologice sunt aproape epuizate estimându-se că banii vor fi insuficienți până la sfârșitul acestei luni.
Implicațiile asupra pacienților și tratamentului lor sunt extrem de îngrijorătoare.
Cu termenul limită din ce în ce mai aproape, s-a declanșat alarma în sistemul medical românesc. Premierul a fost informat despre această criză iminentă, iar eforturile pentru găsirea unei soluții urgente sunt în plină desfășurare.
Încă de la începutul anului, Adela Cojan. preşedintele CNAS, anunța că cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani, de la aproape 1,5 miliarde de lei în anul 2017 la 3,9 miliarde lei.
„De la aproape 1,5 miliarde de lei în anul 2017 la 3,9 miliarde lei creditele de angajament pentru finanţarea Programului naţional curativ de oncologie.
De anul trecut din aprilie sunt deja introduse acele riscograme, sunt dezvoltate pentru noul contract cadru acele riscograme ce identifică principalii factori de risc asociaţi bolii oncologice”, declara Cojan la momentul respectiv, potrivit Agerpres.
În prezent se discută despre necesitatea unei rectificări bugetare pentru a asigura continuarea programelor oncologice și accesul la tratamentele vitale. În timp ce discuțiile continuă la nivelul autorităților, cei mai afectați sunt, fără îndoială, pacienții care luptă împotriva cancerului.
Cu fiecare zi care trece, ei înfruntă nu doar boala în sine, ci și incertitudinea asupra accesului la tratamentele și serviciile medicale de care depinde viața lor. Această situație dramatică poate agrava deja povara fizică și emoțională pe care pacienții și familiile lor o poartă.
Criza financiară care afectează programele oncologice nu poate fi trecută cu vederea. Nevoia de a asigura fondurile necesare tratamentelor și serviciilor esențiale pentru bolnavii de cancer este imperativă. Pe măsură ce sfârșitul lunii se apropie rapid, există un apel în unanimitate către factorii de decizie să acționeze pentru a preveni o tragedie medicală și umanitară.
Criza actuală subliniază nevoia unei abordări sustenabile și responsabile în gestionarea bugetului medical, astfel încât să asigurăm un tratament adecvat și demn pentru toți cei care luptă cu această boală necruțătoare.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…