Din cuprinsul articolului
Situație alarmantă! Pacienți sănătoși se îmbolnăvesc în spitale, de la cadrele medicale infectate. Motivul este incredibil.
Experții în sănătate din America atrag atenția că numărul de noi cazuri de Covid-19 nu va scădea curând, deoarece țara va atinge vârful valului Omicron luna viitoare. În timp ce unele state înregistrează o tendință de încetinire a cazurilor noi, spitalele și întreprinderile au momente dificile să rămână operaționale din cauza lipsei de personal.
Situație alarmantă! Pacienți sănătoși se îmbolnăvesc în spitale, de la cadrele medicale infectate
Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au actualizat politicile de carantină, scurtând perioada de carantină pentru lucrătorii din domeniul sănătății la doar șapte zile pentru cei care nu vor dezvolta simptome.
Cu toate acestea, experții susțin că cei care se întorc la locul de muncă după această „perioadă scurtă de carantină” pot infecta alți oameni, deoarece încă nu s-au recuperat complet de virus.
Potrivit Business Insider, politica se aplică persoanelor care sunt asimptomatice sau ale căror simptome ușoare sau moderate se ameliorează și testează negativ în 48 de ore de la întoarcerea la muncă. Dar CDC a spus că perioada de izolare ar putea fi redusă și mai mult – până la cinci zile – în cazul lipsei de personal.
În acest caz, lucrătorii din domeniul sănătății nu ar trebui să testeze din izolare. Și într-un scenariu de criză, când nu mai există suficient personal pentru a oferi îngrijire sigură a pacienților, nu ar exista deloc restricții de muncă, a spus CDC.
Politica CDC, motivul incredibil din spatele creșterii numărului de infectări cu Covid
Deoarece lucrătorii din domeniul sănătății sunt cei mai expuși virusului, spitalele au fost cele mai afectate de lipsa de personal și au momente dificile să rămână deschise și pe deplin operaționale. Cu politicile CDC, spitalele pot alege singure să opereze cu lucrători din domeniul sănătății Covid-pozitivi în caz de lipsă de personal.
Experții avertizează că politica CDC alimentează transmiterea în spital, deoarece cercetările arată că unele persoane cu COVID-19 pot fi încă infecțioase până la 10 zile.
„Este un pic de teatru pandemic, în ceea ce privește decizia de a aduce lucrătorii din domeniul sănătății înapoi atunci când sunt bolnavi. Nu cred că datele susțin asta”, a declarat Susan Butler-Wu, profesor asociat de patologie clinică la Universitatea din California de Sud, pentru Insider luna trecută.
La o săptămână după anunțul CDC din 23 decembrie, numărul total de pacienți spitalizați care au contractat COVID-19 la cel puțin două săptămâni de la spitalizarea a crescut cu 80% – de la aproximativ 1.200 la 2.200 de pacienți – conform datelor HHS.
Potrivit dr. Jorge Caballero, cercetător de date cu organizația non-profit Coders Against COVID, toți acești pacienți au venit la spitale pentru a căuta tratament pentru altceva decât pentru Covid-19. Inițial nu au fost infectați cu virusul când au fost internați la spital și, ulterior, au ajuns pozitivi.
„Singurul loc în care pot lua COVID este în spital, pentru că acolo au fost și nu l-au avut de la început”, a spus Caballero.
Multe spitale încep să implementeze liniile directoare ale CDC chiar înainte de a ajunge la lipsuri critice de personal
Dr. Jeremy Faust, medic de urgență, a spus că este de acord cu dr. Caballero când vine vorba de infectarea pacienților sănătoși în spitale. El a mai spus că multe spitale încep să implementeze liniile directoare ale CDC chiar înainte de a ajunge la lipsuri critice de personal.
Atunci când spitalele trebuie să aleagă între nimic și să aducă înapoi lucrătorii mai devreme decât ar trebui și să poarte măști de față, ele aleg pe cea din urmă ceea ce duce la creșterea riscului de răspândire a virusului.
Media pe 7 zile în Statele Unite este de 744.616 de cazuri, ceea ce este cu 5% mai puțin comparativ cu săptămâna anterioară, când acest număr era de 783.922 (data de referință – 19 ianuarie). Începând cu 19 ianuarie, au existat un total de 68.671.563 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei.