Din cuprinsul articolului
Ieri, autoritățile au raportat 4.000 de cazuri confirmate cu SARS-C0V-2, un nou record al ultimelor cinci luni. În ciuda evoluției epidemiologice din România, ritmul campaniei de vaccinare se menține lent, acest lucru fiind un eșec în opinia anumitor experți din lumea medicală.
Cel mai recent bilanţ, anunţat ieri de autorităţi, indică aproape 4.000 de noi infectări, dublu faţă de ziua precedentă. Au fost raportate, de asemenea, 96 de decese, iar la Terapie Intensivă sunt internaţi 675 de pacienţi, 10 dintre ei fiind minori. Pe de altă parte, doar circa 10.500 de oameni s-au vaccinat anti-COVID, la nivel naţional, în ultimul interval, de 24 de ore, de raportare.
„O ratare a campaniei de imunizare”
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus la Digi24 că evoluția epidemiologică pune în pericol desfășurarea cursurilor în mod fizic. Numărul cazurilor reprezintă, în opinia sa, un eșec al campaniei de vaccinare.
„Suntem în a zecea săptămână de creștere consecutivă a numărului de infectări. Este îngrijorător.
Am avut săptămână după săptămână număr tot mai mare de cazuri. La începutul lui august, varianta cea mai pesimistă anunța 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septembrie. Suntem la jumătatea lui septembrie și avem de fapt 4.000 de cazuri.
Diversele activități și interacțiuni au influențat această transmitere.
Mă preocupă ca această creștere poate să pună în pericol funcționarea normală a școlilor. Trebuie să ne gândim foarte serios ce ne dorim. Eu vreau ca școlile să își desfășoare activitatea normal”, a spus Rafila.
El a subliniat ca acesta este efectul „unor relaxări și a unei lipse de inițiativă a Guvernului după o campanie proastă de imunizare”: ”E o ratare a campaniei de imunizare, acest mix de eșec dublat de lipsa oricăror măsuri de sănătate publică a dus la această situație de acum”.