Din cuprinsul articolului
Cercetătorii investighează intes pentru a determina dacă o variantă cu răspândire rapidă în Africa de Sud reprezintă o amenințare pentru eficacitatea vaccinurilor COVID, potrivit publicației Nature.
Cercetătorii din Africa de Sud se întrec pentru a urmări creșterea îngrijorătoare a unei noi variante a coronavirusului care provoacă COVID-19. Varianta adăpostește un număr mare de mutații găsite în alte variante, inclusiv în Delta, și pare să se răspândească rapid în Africa de Sud.
O prioritate de top este urmărirea mai îndeaproape a variantei pe măsură ce se răspândește: a fost identificată pentru prima dată în Botswana luna aceasta și a apărut la călătorii către Hong Kong din Africa de Sud. Oamenii de știință încearcă, de asemenea, să înțeleagă proprietățile variantei, cum ar fi dacă poate evita răspunsurile imune declanșate de vaccinuri și dacă provoacă boli mai mult sau mai puțin severe decât alte variante.
„Lucrăm intens”, declară Penny Moore, virolog la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg, al cărui laborator evaluează potențialul variantei de a evita imunitatea de la vaccinuri și infecții anterioare. Există rapoarte anecdotice despre reinfecții și cazuri la persoanele vaccinate, dar „în acest stadiu este prea devreme pentru a spune ceva”, adaugă Moore.
„Sunt multe lucruri pe care nu le înțelegem despre această variantă”, a declarat Richard Lessells, medic infecționist la Universitatea KwaZulu-Natal din Durban, Africa de Sud, la o conferință de presă organizată de departamentul de sănătate din Africa de Sud pe 25 noiembrie.
„Profilul mutației ne dă motive îngrijorare, dar acum trebuie să facem munca pentru a înțelege semnificația acestei variante și ce înseamnă aceasta pentru răspunsul la pandemie.”
„Un grup de experți al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se va reuni pe 26 noiembrie și va eticheta probabil tulpina – cunoscută în prezent ca B.1.1.529 – ca o variantă de îngrijorare sau o variantă de interes”, a declarat Tulio de Oliveira, bioinformatician la Universitate. din KwaZulu-Natal.
Varianta s-ar putea numi probabil Nu – următoarea literă disponibilă în sistemul grecesc de denumire pentru variantele de coronavirus – dacă este semnalată de grupul OMS.
Cercetătorii doresc, de asemenea, să măsoare potențialul variantei de a se răspândi la nivel global, posibil declanșând noi valuri de infecție sau exacerbând creșterile continue determinate de Delta.
Cercetătorii au observat B.1.1.529 în datele de secvențiere a genomului din Botswana. Varianta s-a remarcat deoarece conține mai mult de 30 de modificări ale proteinei spike – proteina SARS-CoV-2 care recunoaște celulele gazdă și este ținta principală a răspunsurilor imune ale organismului. Multe dintre modificări au fost găsite în variante precum Delta și Alpha și sunt legate de o infecțiozitate crescută și de capacitatea de a evita anticorpii care blochează infecțiile.
Călătorii care sosesc în Anglia din mai multe țări din Africa de Sud vor trebui să se plaseze în carantină pe fondul avertismentelor privind noua variantă de coronavirus.
Secretarul pentru Sănătate al Regatului Unit, Sajid Javid, a declarat vineri, începând cu ora 12:00 GMT, că șase țări vor fi adăugate pe lista roșie, zborurile fiind temporar interzise.
Un expert a descris varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.529, drept „cea mai periculosă pe care am văzut-o până acum”, și există îngrijorarea că are potențialul de a sustrage imunitatea, potrivit BBC.
Nu au fost confirmate cazuri în Marea Britanie până la această oră.
Doar 59 de cazuri confirmate au fost identificate până în prezent în Africa de Sud, Hong Kong și Botswana.
Toate zborurile din Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini sunt suspendate.
Domnul Javid a spus că oamenii de știință sunt „profund îngrijorați” de noua variantă, dar trebuie să descopere mai multe despre ea.
Tot el a subliniat că varianta are un număr semnificativ de mutații, „poate dublu față de numărul de mutații pe care le-am văzut în varianta Delta”.
El a adăugat: „Și asta ar sugera că poate fi mai transmisibil, iar vaccinurile actuale pe care le avem ar putea fi mai puțin eficiente”.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…