Din cuprinsul articolului
Sistemul imunitar are rolul de a proteja organismul împotriva infecțiilor. Sistemul imunitar deficitar poate fi cauza pentru care o persoană devine predispusă la infecții frecvente. Globulele albe din sânge, anticorpii și alte componente, precum ganglionii limfatici și alte organe, alcătuiesc sistemul imunitar al corpului.
Multe afecțiuni pot slăbi sistemul imunitar, unele dobândite prin naștere, iar unele cauzate de factorii externi. Printre acestea se numără:
Sistemul imunitar deficitar cauzează infecții frecvente și simptome severe ale afecțiunilor. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt mai susceptibili la pneumonie și alte afecțiuni. Bacteriile și virușii, inclusiv virusul ce cauzează COVID-19, pot avea un efect devastator asupra organismului.
Principalul simptom al unui sistem imunitar slăbit este predispunerea la infecții în mod frecvent. O persoană cu un organism slăbit este mai sensibil la infecții și se tratează mai greu. Cele mai comune afecțiuni manifestate la aceste persoane sunt pneumonia, meningita, bronșita și infecțiile de piele. Aceste afecțiuni sunt, de obicei, recurente.
Persoanele cu un sistem imnunitar slăbit manifestă și forme de autoimune, inflamarea organelor interne, anemie, probleme digestive și probleme de dezvoltare, la copii.
Pentru a determina dacă ai un sistem imunitar slăbit este nevoie de un set de analize de sânge.
Cum să fii sănătos, chiar și în această situație:
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…