Din cuprinsul articolului
Dacă doriți să reduceți riscul de atac de cord, cardiologii spun că ar trebui să faceți un anume lucru în fiecare zi. Experții estimează că cel puțin jumătate din toate atacurile de cord pot fi „tăcute”, ceea ce înseamnă că persoana poate avea puține simptome vizibile și, prin urmare, este posibil să nu solicite tratament medical.
Cu roate acestea, toate atacurile de cord, indiferent dacă sunt silențioase sau nu, vă pot afecta inima și vă pot pune viața în pericol. Deși nu există o modalitate sigură de a garanta că nu veți avea vreodată un atac de cord, există lucruri pe care le puteți face și care vă vor scădea semnificativ riscul.
Există mai mulți factori de risc primari pentru un atac de cord, dar, din fericire, pe majoritatea îi puteți controla sau cel puțin îi puteți îmbunătăți. Iată care sunt principalii factori de risc tratabili, potrivit dr. Payal Kohli, cardiolog preventiv și fondator și director medical la Cherry Creek Heart.
„Este important să discutați despre opțiunile de tratament cu medicul dumneavoastră și să luați în considerare opțiunile de reducere a colesterolului dacă acesta este crescut”, a explicat dr. Payal Kohli.
Există, de asemenea, câțiva factori de risc pe care nu îi puteți controla. Pe lângă vârstă și sex, acestea includ:
O schimbare pe care o puteți face și care vă poate îmbunătăți imediat riscul de atac de cord, potrivit dr. Sandeep R. Singh, cardiolog și consilier medical la Recovery Plus, este să consumați o dietă sănătoasă.
Aceasta ar trebui să includă „o mulțime de fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe”, spune dr. Singh, adăugând că „adoptarea unei diete sănătoase pentru inimă, săracă în grăsimi saturate, grăsimi trans, sodiu și zaharuri rafinate poate reduce semnificativ riscul de atac de cord.”
„Recomand ca fiecare farfurie să aibă jumătate din fructe/legume/legume, un sfert de proteine slabe (pește, tofu) și un sfert de cereale integrale. Mâncarea ar trebui să aibă o mulțime de culori (în special legumele), să fie gătită proaspăt, să fie puțin procesată și săracă în sodiu.
Cu această „rețetă” pentru o alimentație sănătoasă, putem încerca să încorporăm dietele DASH și/sau mediteraneene, care sunt ambele considerate „sănătoase pentru inimă” în viața noastră”, a declarat la rândul său și dr. Kohli, potrivit parade.com.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…