Rima Kleiner, o celebră nutriționistă din SUA, susține că somonul este singurul aliment de care ar trebui să fiu dependenți. Iar argumentele ei se bazează în primul rând pe studii științifice.
Printre altele, somonul conține acizi grași omega 3 care protejează inima împotriva unui eventual atac de cord și reduc riscul de a dezvolta Alzheimer. “Mai mult, cercetările au demonstrat că femeile care nu consumă somon în timpul sarcinii sunt de două ori mai predispuse riscului de a cădea în depresie imediat după nașterea copilului, comparativ cu cele care mănâncă acest tip de pește de două ori pe săptămână “, explică Kleiner.
Și oasele au de câștigat de pe urma consumului de somon, datorită conținutului de vitamina D, care ajută organismul să absoarbă mai bine calciul în oase. Peștele ar trebui inclus în dietă în special iarna, când expunerea la soare, principala sursă de vitamina D, este limitată.
Nu în ultimul rând, somonul îmbunătățește somnul, cu ajutorul aportului de vitamina B6, necesară producerii melatoninei, hormonul care induce starea de somnolență.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…