Singura LEGUMĂ care regenerează ficatul. Are o combinație unică de substanțe fitochimice care îi conferă o listă lungă de proprietăți

Ridichea (Raphanus sativus) face parte din familia cruciferelor, ale cărei numeroase specii se află în fruntea listei de legume anticancerigene. Printre varietățile sale se numără ridichea neagră, cea mai utilizată în scopuri medicinale datorită multiplelor sale proprietăți terapeutice.

Pielea sa este dură și greu de digerat, dar pulpa sa albă este foarte digestivă. Medicina tradițională chineză o prescrie în caz de febră, tulburări digestive, infecții intestinale, ulcer și flatulență.

Proprietățile sale pentru sănătate

Deși mai puțin hrănitoare decât rădăcinoasele precum morcovii sau sfecla roșie, ridichea neagră are o combinație unică de substanțe fitochimice care îi conferă o listă lungă de proprietăți:

  • anticancerigenă
  • antimicrobiană
  • antioxidant
  • diuretic
  • depurativ
  • antiinflamator
  • hepatoprotector
  • digestiv
  • mucolitice
  • imunostimulante

Mai exact, compoziția ridichei negre include glucozinolați, izotiocianați și indoli, precum și diverse substanțe sulfuroase, vitamine, minerale și fibre, scrie CuerpoMente.

Glucosinolații sunt molecule picante cu capacitatea de a elimina paraziții dăunători. Izotiocianații și indolii favorizează detoxifierea și contribuie la prevenirea cancerului. Compușii organici de sulf, cum ar fi rafanol și rafanina, oferă proprietăți colagoge, coleretice și antibiotice.

Conținutul de vitamina C și de acid folic este, de asemenea, notabil. În ceea ce privește mineralele, se remarcă potasiul și iodul.

Nivelul ridicat de antioxidanți conferă ridichei negre proprietăți protectoare și reparatoare pentru celulele hepatice. De asemenea, efectul detoxifiant al rădăcinii este de folos rinichilor, prevenind formarea pietrelor la rinichi și a infecțiilor.

Tulburări hepatice și biliare

Ridichea neagră stimulează producția de bilă și golirea vezicii biliare, favorizează drenarea deșeurilor toxice acumulate în ficat și ajută la prevenirea formării de calculi. Îmbunătățește migrenele de origine hepatică și ține sub control colesterolul și trigliceridele.

Cum se utilizează? Pentru un ficat sănătos, se recomandă 1 linguriță de suc de ridiche neagră, de 2 până la 6 ori pe zi. Prudență. Nu depășiți 100 ml de suc pe zi.

Trebuie remarcat faptul că ridichea neagră posedă calități antimicrobiene și antivirale, iar dacă este consumată în mod constant, acționează benefic asupra sistemului imunitar. Mai mult, fibrele pe care le conține ridichea neagră normalizează tranzitul intestinal.

Recent Posts

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

12 minute ago

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

33 de minute ago

Cele mai periculoase zodii din horoscop. De cine trebuie să te ferești!

Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…

53 de minute ago

Adio Prințul Harry: noul său gest șochează Familia Regală

Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…

o oră ago

Miros neplăcut al corpului: 10 motive care nu sunt legate de transpirație

Mirosul corporal începe, de obicei, cu transpirația, în special în zona axilei și a inghinală,…

2 ore ago

Halucinant! Durerea de spate poate indica uneori o boală gravă. Primele semne care îți arată că trebuie să mergi urgent la medic

Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…

2 ore ago

Citeste si: