Categories: Ştiri sănătate

Ce este pneumonia ambulantă care provoacă sindromul plămânului alb. Măsuri de prevenție

Din cuprinsul articolului

China a fost luată cu asalt de un val misterios de pneumonii atipice, iar tot mai multe cazuri au fost identificate și în Europa și Statele Unite. Bacteria care le provoacă, mycomplasma pneumoniae, este prezentă și în țara noastră, însă deocamdată nu avem de a face cu un număr mare de cazuri potrivit specialiștilor.

”Se vorbeşte despre mycoplasma pneumoniae, nu este un virus, este o bacterie. Această mycoplasmă a fost printre noi dintotdeuna, este adevărat că la nivel de cazuri izolate şi acele cazuri cu plămânul alb reprezintă complicaţiile sau formele severe de infecţie cu mycoplasmă.

Acest lucru însemană că în momentul în care am o pneumonie cu mycoplasmă care nu e tratată la timp, poatesă evolueze către plămânul alb.

Sigur că avem şi noi în România, nu sunt cazuri de import, nu e nimic misterios, nu însemană că a venit această bacterie cu avionul de undeva, ea a fost dintotdeuna alături de noi”, a declarat dr. Adrian Marinescu, marţi, la Medika TV.

Medicul a spus că nu poate fi vorba de o pandemie sau epidemie.

”Nu se transmite atât de uşor încât să ne gândim cumva la epidemii sau pandemii. Cred că e important să conştientizăm că ea există, să monitorizăm ceea ce s-a întâmplat în China şi Europa şi să vedem dacă lucrurile într-adevăr s-au schimbat sau nu.

Ce avem deocamdată la Institutul Matei Balş şi în general în ţară sunt doar cazuri izolate, nu e niciun motiv de îngrijorare sau să mă gândesc că această infecţie explodează sau că va da foarte multe cazuri”, a spus Adrian Marinescu.

Sursă foto: Getty Images

Principalele măsuri de prevenție

”Sunt măsurile de prevenţie pentru ceea ce se transmite pe căile respiratorii, indiferent că sunt virusuri sau bacterii, indiferent că vorbim de grpă sau late virusuri care se transmit respirator.

La debut simptomatologia e similară, nu îţi dai seama dacă e o răceală, gripă sau infecţie cu mycoplasmă.

Cei care sunt în factorii de risc, cei cu boli cronice, cei de o anumită vârstă sau copiii foarte mici ar trebui să dea dovadă de multă prudenţă, adică dacă starea generală devine proastă la un moment dat, dacă lucrurile se complică, ei reprezintă o urgenţă şi ar trebui să ajungă la spital”, a spus Adrian Marinescu.

 

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

18 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

37 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

58 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: