Categories: Ştiri sănătate

Sindromul cu care se confruntă Rafel Nadal. Este vorba de o maladie degenerativă „cronică şi incurabilă”

Rafael Nadal a suferit dureri considerabile de cel puțin un an cu sindromul Mueller-Weiss, o afecțiune degenerativă rară care afectează oasele de la picioare.

Așa cum a făcut-o pe parcursul Openului Francez, Nadal, care a împlinit 36 de ani săptămâna trecută, a trebuit să se confrunte cu problema sa de sănătate în semifinala sa împotriva lui Alexander Zverev, când spaniolul urmărea să ajungă la a 14-a finală de la Roland Garros.

Acest sindrom afectează osul navicular din spatele piciorului, între talus și oasele cuneiforme.

„Acest os este supus unor solicitări semnificative și, din motive pe care nu le înțelegem, își pierde vascularizarea și are loc necroza”, a declarat profesorul Didier Mainard, președintele Asociației franceze de chirurgie a piciorului și șeful de chirurgie ortopedică la Spitalul Nancy. în nord-estul Franței.

Lipsa vascularizației înseamnă că osul își pierde aportul de sânge.

În cazurile cele mai grave și „la persoanele care pun multă tensiune pe picioare, osul se va dezintegra, se va aplatiza, se poate fragmenta și aceasta poate evolua spre osteoartrită cu scurtarea arcului plantar”, a explicat profesorul.

Sindromul Mueller-Weiss poate afecta doar un picior, dar mai des pe ambele.

Raul Ramos, specialist în podologie, susţine că pacienţii săi care suferă de acelaşi sindrom ca Nadal „pot merge în viața normală doar cu tratament. Nu sunt sportivi de elită, așa că cazul lui Rafa ceea ce face este inexplicabil, supraomenesc”.

„Nadal are o alterare în dezvoltarea osului în copilărie, dar suferă (n.r. de această problemă) la vârsta adultă. Acest lucru modifică întreaga biomecanica a piciorului, osul este vârful arcului interior al piciorului. Cu siguranță are talonete, dar sunt momente când nu este suficient”, a declarat podologul, citat de Marca.

„Podologia sau podiatria este ramura medicinei care se ocupă cu studiul și diagnosticarea problemelor piciorului, a gleznei sau a extremităților inferioare. Specialistul care se ocupă cu aceaste lucruri este specialistul podolog.

Denumirea veche în anumite țări este chiropodist. La noi în țară a apărut și termenul de podiatru care se referă mai mult la îngrijirea piciorului diabetic, precum și îndepărtarea bătăturilor, îngrijirea unghiilor și a calusurilor dureroase”.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

11 secunde ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

20 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

40 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: