Categories: Ştiri sănătate

Sindicatele de la Ambulanță au anulat protestul, în urma discuțiilor cu premierul Ludovic Orban și miniștrii sănătății și finanțelor publice

Sindicatele de la Ambulanță au anulat protestul care trebuia să aibă lor astăzi, în București, în urma discuțiilor cu premierul Ludovic Orban și miniștrii sănătății și finanțelor publice.

Conform RADOR, Sindicatele de la Ambulanță au renunțat la protestul programat astăzi, care trebuia să se desfășoare în București. Cu toate acestea, în urma discuțiilor cu premierul Ludovic Orban și miniștrii sănătății și finanțelor publice, s-a renunțat la manifest. De asemenea, Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța, a anunțat anularea grevei japoneze, care trebuia să înceapă de mâine.

Gheorghe Chiș a menționat că numărul angajaților în serviciile de ambulanță va fi extins cu 1.000 de posturi. Acestea vor fi ocupate prin concurs și distribuite uniform în diferite județe, pe o perioadă nedeterminată. Totodată, el a precizat că s-a discutat despre acordarea stimulentului, pe perioada de pandemie, în rândul personalului operativ de pe ambulanțe. În discuția menționată anterior s-a indicat și problema salarizării asistentului medical.

”Din 15 august, personalul din ambulanță nu beneficiază de niciun leu ca și stimulent sau spor pentru pandemie, pentru COVID; în schimb, alte unități sanitare au beneficiat în continuitate, și am discutat această problemă. Sperăm să iasă legislația ca să fie aplicat cu 1 noiembrie, să se acorde 25% spor pentru personalul operativ din serviciile de ambulanță. O altă problemă sensibilă ridicată a fost problema salarizării asistentului medical. Asistentul medical din ambulanță, din păcate, a rămas la o salarizare de bază apropiată, chiar la nivelul celor din spital, plus faptul că asistentul medical din ambulanță nu este salarizat la nivelul prestării activității pe care o face”, a declarat Gheorghe Chiș.

Tot astăzi s-a remarcat, în cadrul discuției, acordarea unei pensii de urmaș familiilor personalului de pe ambulanță, în cazul infectării cu Covid-19. În această privință, Gheorghe Chiș a precizat că există deja un astfel de demers. Se află, în dezbaterea Parlamentului, un proiect conform căruia se discută statutul personalului. Acesta se concentrează pe situația personalului profesionist din sistemul de urgență și reglementează astfel de circumstanțe.

Recent Posts

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

11 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

41 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

o oră ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

o oră ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Citeste si: