Categories: Ştiri sănătate

Simptomul mai puțin cunoscut al unui ficat bolnav. Afecțiunea se află deja în stadiul avansat

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe. Acesta este implicat în zeci de procese la nivelul întregului corp și acționează precum un filtru pentru toate substanțele care ajung în organism.

Alimentele, medicamentele, băuturile, toate acestea sunt procesate cu ajutorul ficatului. Din acest motiv, ficatul poate acumula ușor multe toxine și grăsimi și se poate îmbolnăvi.

Din păcate, un ficat bolnav oferă semne evidente numai atunci când boala este într-un stadiu deja avansat. De aceea, este important să observăm orice schimbare în organismul nostru, întrucât poate fi legată de îmbolnăvirea ficatului.

Semne ale unui ficat bolnav

Insomnie

Lipsa de somn după miezul nopții poate semnala un ficat bolnav, deoarece acesta este nevoit să lucreze peste puteri pentru a menține organismul în echilibru.

Modificări vizibile pe piele

Aceste modificări se numesc steluțe hepatice: acele dilatații vas­culare apărute la nivelul pielii, formate dintr-o mică arteră plasată în centru și înconjurată de o rețea de vinișoare sparte, ca o pânză de pă­ianjen colorată în roșu, albastru sau violaceu.

Dezechilibre hormonale

Ficatul este responsabil pentru dezvoltarea substanțelor care constituie baza pentru diverși hormoni, de exemplu cei sexuali: progesteronul și estrogenul. Ficatul bolnav poate declanșa și simptome neplăcute de menopauză, fiind un simptom mai puțin cunoscut al ficatului bolnav.

Valori crescute ale colesterolului

Nu alimentația este mereu responsabilă pentru un colesterol mărit. De fapt, 90% se sintetizează și se descompune în celulele hepatice. Un ficat bolnav va fi mereu însoțit de colesterol mărit.

Acumulări de lichid în țesuturi

Ficatul este responsabil pentru producerea a 25-30% din lichidul limfatic. În cazul unei insuficiențe he­patice, fluxul limfatic este deficitar, iar anumite lichide nu mai pot fi eliminate cu ușurință.

Tulburări digestive persistente

Fi­ca­tul secretă lichidul biliar, pe care colecistul îl eli­be­rează în intestin. Când acest proces este pertur­bat, prelucrarea alimentelor nu se mai poate des­fășura normal și, în consecință, apar balonările, senzația de greață sau diareea.

Lipsă de energie

Afecțiunile hepatice provoacă nu numai extenuare, ci și nervozitate. Căci, atât proasta dispoziție, cât și irascibilitatea provin adesea din suprasolicitare. Acest lucru apare deoarece ficatul nu este responsabil numai pentru detoxifierea organismului, ci și a minții, transmite formula-as.ro.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

3 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

33 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: