Din cuprinsul articolului
Simptomul din VOCE pentru o boală ucigașă. Cercetătorii germani au descoperit că oamenii cu o gamă vocală mai largă au mai multe șanse să fie extrovertiți și mai fericiți de viață.
În timp ce cei cu o voce plată monotonă aveau mai multe șanse să se confrunte cu depresie.
Statisticile au constatat că rata depresiei în rândul persoanelor de peste 16 ani este mai mare decât înainte de pandemia de coronavirus și blocajele.
Simptomul din VOCE pentru o boală ucigașă. Apare ÎNAINTE de diagnosticare
Altfel spus, persoanele cu o voce tristă sunt mai predispuși să sufere de depresie. Informația vine în contextul în care din ce în ce mai multe persoane suferă de depresie.
În unele cazuri tragice, depresia poate duce la sinucidere. Potrivit Depression and Biploar Support Alliance, cei care suferă de depresie au cu 20% mai multe șanse să-și ia viața decât cei fără boală.
În studiul, publicat în Journal of Voice, echipa a analizat vocile a peste 2000 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 80 de ani pentru a vedea ce au dezvăluit vocile lor despre bunăstarea lor fizică și mentală.
Cercetătorii au descoperit că vocea poate fi un indicator puternic al sănătății mintale, cei cărora vocile au o gamă mai mică fiind „semnificativ” mai probabil să fie nefericiți. Cu toate acestea, au descoperit că vocea cuiva indică puțin despre sănătatea sa fizică.
Semnele depresiei sunt greu de observat
Există mai multe semne de avertizare că o persoană este expusă riscului de sinucidere. Dar este vital să știți că nu vor fi întotdeauna evidente. În timp ce unii oameni sunt destul de vizibil în durere și devin retrași și deprimați, alții își pot continua viața ca obișnuit pretinzând că totul este în regulă.
Acestea sunt semnele cheie la care trebuie să fii atent nu doar la cei dragi, ci și la tine:
- O schimbare a rutinei, cum ar fi dormitul sau mâncatul mai puțin decât în mod normal
- O luptă continuă pentru a dormi, lipsa energie sau oboseala
- Consumul de alcool, fumatul sau consumul droguri mai mult decât de obicei
- Extrem de dificil să faci față lucrurilor de zi cu zi
- NU mai fac lucrurile care le plac de obicei
- Retragerea de prieteni și familie
- Lipsa dorinței de a vorbi sau de a fi printre oameni
- Plâns din orice
- Arată neliniștit, agitat, nervos, iritabil
- Tinde să spună „Oh, nimeni nu mă iubește” sau „Sunt o risipă de spațiu”
- Pierderea interesului pentru aspectul lor