Din cuprinsul articolului
Pe parcursul evoluției vieții, este obișnuit ca ființa umană să sufere de diferite boli, acestea putând avea afecțiuni mai ușoare sau mai profunde, în funcție de gradul de manifestare pe care îl au. Totuși, unele sunt destul de temute, cum ar fi, de exemplu, cazul specific al cancerului, o afecțiune degenerativă care poate provoca mari daune sănătății.
Această boală a curmat un număr mare de vieți în ultimii ani, deoarece una dintre dificultățile pe care le întâmpină cancerul este că nu există un tratament complet sigur, iar în cazul în care începe să progreseze în corpul uman, poate deveni din ce în ce mai greu de vindecat.
Focarul acestei boli poate apărea în diferite organe ale corpului uman, cum ar fi plămânii, rinichii, stomacul sau chiar sângele. În plus, organismul poate funcționa defectuos în ciuda daunelor generale pe care le suferă, scrie sursa.
Pe baza acestui fapt, este important să subliniem faptul că, cu cât prezența acestei boli poate fi detectată mai devreme, cu atât mai bine poate fi tratată. Prin urmare, este important să fim pe deplin conștienți de unele semne de avertizare specifice, care pot însemna deteriorarea organismului în general sau chiar prezența cancerului.
Cancerul, de la prezența sa în orice organ, poate prezenta diferite simptome și modificări în organism, cum ar fi cancerul de sân, unde încep să apară noduli sau elemente solide la nivelul sânului sau sub braț; în același timp, pielea poate fi afectată, devenind solzoasă sau chiar cu găuri.
În alte cazuri, cum ar fi cancerul de prostată, poate exista dificultate la urinare sau excreția poate fi sângeroasă sau dureroasă.
În cazul cancerului de stomac, poate exista sânge în scaun sau modificări ale obiceiurilor intestinale brusc și fără motiv, dureri după masă, dureri de stomac, greață, vărsături sau modificări ale apetitului, potrivit site-ului Institutului Național al Cancerului.
Alte afecțiuni generale care pot apărea includ pete albe sau roșii pe limbă și în gură, sângerări, durere sau amorțeală în zone ale gurii, dureri de cap, convulsii, modificări ale vederii sau auzului și chiar paralizie facială.
Pe de altă parte, trebuie acordată atenție unor leziuni, de exemplu, umflături de culoarea cărnii care sângerează, o aluniță nouă sau modificări ale unor alunițe, iritații care nu se vindecă sau piele galbenă.
Cu toate acestea, două elemente cheie la care trebuie să fiți atenți sunt schimbările bruște de greutate fără un motiv aparent, precum și transpirațiile nocturne sau febra, care pot fi severe și greu de controlat.
Este esențial să se poată acorda atenție și îngrijire acestor afecțiuni, care, în cazul în care sunt extreme sau recurente, se recomandă să se consulte un medic cât mai curând posibil. Aceasta pentru a se putea efectua examinările corespunzătoare, prin care să se analizeze și să se studieze diferitele efecte produse de aceste simptome; în cazul unei afecțiuni canceroase, se poate începe cât mai repede procesul de tratament.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…