Sari la conținut

Simptomele devastatoare cauzate de tulpina indiană a coronavirusului. Diferențele esențiale față de varianta originală

Din cuprinsul articolului

Tulpina indiană a coronavirusului este responsabilă pentru declanșarea crizei sanitare din India. Această țară se confruntă cu al doilea val al pandemiei de coronavirus, majoritatea persoanelor fiind infectate cu această tulpină. Iată care sunt simptomele asociate, formele grave pe care le provoacă și cum se diferențiază de varianta originală.

Specialiștii susțin că tulpina indiană a coronavirusului este cea mai infecțioasă variantă care a apărut până acum, provocând o multitudine de simptome mai severe și forme de boală mai grave.

De asemenea, persoanele infectate cu această tulpină prezintă un risc mai mare de spitalizare.

Simptomele provocate de tulpina indiană

Medicii indieni au semnalat noi simptome ale bolii care până acum nu au fost observate la bolnavii de COVID-19. Este vorba despre pierderea auzului, tulburări gastrice severe și cheagurile de sânge care duc la gangrenă, scrie Bloomberg.

Durerea de stomac, greața, vărsăturile, pierderea poftei de mâncare, pierderea auzului și durerile articulare se numără printre afecțiunile cu care se confruntă pacienții cu Covid, dezvăluie șase medici care tratează pacienții din India. Variantele anterioare detectate pentru prima dată în Africa de Sud și Brazilia au arătat puține simptome și manifestări neobișnuite, diferite de varianta originală.

Tulpina indiană (delta), cunoscută și sub numele de B.1.617.2, s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele șase luni și a declanșat restricționarea călătoriilor în Australia în SUA.

Creșterea numărului infecțiilor, alimentată de varianta indiană delta, a forțat Marea Britanie să-și reconsidere planurile pentru redeschidere pe care o plănuia pentru sfârșitul acestei luni.

Ratele mai mari de transmitere și o reducere a eficacității vaccinurilor trebuie să ducă la conștientizarea pericolului pe care această tulpină îl prezintă.

„Avem nevoie de mai multe cercetări științifice pentru a analiza dacă aceste prezentări clinice mai noi sunt legate sau nu de B.1.617”, a spus Abdul Ghafur, medic pentru boli infecțioase la Spitalul Apollo din Chennai, cel mai mare oraș din sudul Indiei. Ghafur a spus că vede acum mai mulți pacienți Covid cu diaree decât în ​​valul inițial al pandemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel