Simptomele care te anunță că ai viermi intestinali și cum să scapi de ei rapid

Potrivit celebrului medic Dr. Oz, una din trei persoane este infectată cu paraziţi intestinali la un moment dat în viaţă. Însă, de cele mai multe ori sistemul imunitar ajută la eliminarea lor din corp înainte ca ei să cauzeze simptome.

Oxiurii (Enterobius vermicularis)

Oxiurii sunt cei mai intălniţi paraziţi intestinali. Ei există pe tot globul şi mai ales la copii, când aceştia fac parte dintr-o comunitate extinsă, spre exemplu în şcoli sau grădiniţe.

Infestarea poate surveni în urma ingerării ouălor, ca urmare a apropierii de persoane infestate. Ouăle se pot afla la nivelul pielii, sub unghii, oriunde în locuinţă, pe aşternuturi, haine şi chiar şi în praf. Larvele paraziţilor intestinali se dezvoltă în duoden şi apoi migreaza în colon. Parazitul intestinal adult măsoară aproximativ 1 cm în lungime, este subţire, alb şi lung. Oxiurii îşi depun ouăle în jurul anusului, generând astfel simptomele caracteristice ale bolii, şi anume măncărimi anale. Copiii nu acordă suficientă atenţie igienei, astfel încât ouăle ajung cu uşurinţă în cavitatea bucală şi reinfectează organismul. Infestarea cronică poate duce la complicaţii cum ar fi apendicita, iar la fetiţe la infecţii ale vaginului. Două treimi dintre persoanele infestate cu oxiuri nu îşi dau seama de acest lucru, pentru că nu există alte simptome, eventual doar stări de agitaţie, iritabilitate şi oboseală, care nu sunt tipice pentru infestarea cu oxiuri.

Viermele bici (Trichuris trichiura)

Al doilea parazit intestinal ca raspandire este viermele bici. Infestarea cu viermele bici este şi ea de obicei asimptomatică şi astfel este foarte greu de depistat numărul total al oamenilor infestaţi.

Paraziţi intestinali adulţi măsoară între 3 si 5 cm lungime. Şi infecţia cu viermele bici are loc în cavitatea bucală, în special prin alimente sau băuturi contaminate sau prin intermediul prafului. Larvele eclozează în intestinul subţire şi migrează ulterior în intestinul gros. Femelele-adult depun ouă care sunt eliminate o data cu scaunul, şi, de îndată ce ajung pe un sol cald şi propice, eclozează în cinci săptămâni. Larvele devin apoi capabile de a infesta organismul. Riscul de infestare cu aceşti paraziţi intestinali există mai ales în locurile unde igiena personală este neglijată. Pentru că în cele mai multe cazuri infestarea este asimptomatică, viermele bici poate să rămână ascuns pentru o perioadă îndelungată. Acest parazit intestinal poate cauza colici, diaree sau dureri stomacale în cazurile grave. Cazuri şi mai grave ale infestării cu acest parazit intestinal pot fi întălnite la tropice, unde poate apărea diareea cu sângerări, iar ulterior anemia.

Limbricul (Ascaris lumbricoides)

Limbricul poate atinge 25 cm lungime. Infestarea cu aceşti paraziţi intestinali poate trece de asemenea nedepistată, pentru că cele mai întălnite simptome sunt oboseala şi o tusă persistentă.

Ouăle limbricului ajung în organism în principal prin intermediul legumelor şi fructelor nespălate. Larvele eclozează în intestinul subţire şi pătrund prin peretele intestinal, iar apoi ajung în fluxul sanguin. Larvele migreaza în zona plămânilor prin sânge, cauzând astfel tusea. Reinfestarea cu acest vierme intestinal are loc atunci când inghiţim mucoasa pe care am eliminat-o în urma tusei, iar limbricul ajunge din nou în tractul digestiv. Ouăle acestuia sunt eliminate prin intermediul fecalelor. Cea mai întălnită sursă de infestare este constituită de fecalele umane. In cazurile grave de infestare cu limbrici se dezvoltă noduli inflamatorii sau apare pneumonia. La fel ca şi în cazul celorlalţi paraziţi intestinali, simptomele legate de prezenţa limbricului sunt atât de banale, încât trec neobservate. Totuşi, frecvent pot apărea simptome precum: balonarea, dureri abdominale, diareea, măncărimi nazale sau anale si alte simptome alergice.

Tenia (Taenia saginata, Taenia solium)

Tenia este unul dintre paraziţi intestinali răspăndiţi pe tot globul, ce poate atinge o lungime-record de 9 metri.

Cele mai întălnite tipuri de tenie sunt Taenia solium şi Taenia Saginata. Ambele tipuri de tenie ajung în organism din cauza consumului de carne crudă sau insuficient gătită. Ouăle teniei saginata se agaţă de pereţii intestinului subţire. Din acestea se dezvoltă adulţi într-o perioada de trei luni. Segmentele posterioare ale teniei adulte sunt pline de ouă şi se separă de corp, fiind eliminate prin fecale. În schimb, larvele teniei cu cârlig pot trece prin peretele intestinal şi ajunge în fluxul sanguin. Prin intermediul sângelui, aceste larve migrează apoi spre creier sau spre ţesuturile musculare, unde se incapsulează. În pofida gravităţii acestei boli, nici acest parazit intestinal nu este depistat foarte uşor, din cauza simptomelor ce trec neobservate. Parazitul intestinal inchistat duce la dureri musculare, iar chisturile din creier ale acestuia pot declanşa crize epileptice. Viermii inchistaţi pot fi detectaţi cu ajutorul radiografiilor sau al tomografiilor computerizate, pentru ca mai apoi să se stabilească un diagnostic precis.

Tipurile de paraziţi intestinali enumeraţi mai sus sunt cei mai răspăndiţi, dar în afara acestora mai există şi alţi paraziţi intestinali care se răspăndesc prin intermediul animalelor de companie.

Pe lângă un tratament medicamntos antiparazitar, există şi câteva remedii naturale ajutătoare la care poţi să apelezi:

Usturoiul

Este recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice în cazul paraziţilor intestinali. Curăţă 2-3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert într-un pahar cu lapte. Când începe să fiarbă, opreşte focul şi lasă acoperit până dimineaţă. Se strecoară amestecul şi se bea călduţ dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Sau, poţi să consumi extract de usturoi sau suplimente cu usturoi pentru a evita mirosul puternic.

Cuişoarele

Ajută la eliminarea paraziţilor din intestin. Poţi să le consumi crude, să iei capsule cu seminţe de dovleac sau ulei din seminţe de dovleac presat la rece. Mai poţi să-ţi prepari o pastă din 300 grame de seminţe de dovleac pisate şi amestecate cu 50 mililitri de apă plată şi 2 linguriţe de miere până se obţine o consistenţă cremoasă şi pe care să o consumi fracţionat dimineaţa pe stomacul gol, cu o oră înainte de a lua micul dejun.

Seminţele de dovleac crude
Amestecă 10 părţi seminţe de in măcinate cu o parte cuişoare măcinate. Foloseşte pulberea pentru salate sau ia câte 25 de grame în fiecare zi timp de o lună. Se ia trei zile consecutiv, după care faci pauză trei zile. Curăţă intestinul de paraziţi, fiind eficient în cazul infecţiei cu giardia.

Sursa: detoxifiere-curatareacolonului.ro.

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

4 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

33 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

43 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: