Simptomele care necesită urgent vizita la medic! Sănătatea ta e în pericol. Alimentația noastră zilnică este uneori lipsită de anumiți nutrienți esențiali pentru organism, cum ar fi magneziul. Și, din păcate, simptomele deficienței de magneziu sunt greu de identificat.
Totuși, medicii au realizat o listă cu simptomele deficienței de magneziu. Iată care sunt:
Oboseală
Dacă vă simțiți obosit la sfârșitul zilei, magneziul vă poate ajuta. Acest nutrient joacă un rol esențial în sistemul nervos central și, prin urmare, în calitatea somnului. Un somn bun, cu un aport suficient de magneziu, vă va ajuta să vă simțiți mai bine în timpul zilei.
Crampe și furnicături și ace
Cercetătorii au descoperit o legătură între crampele nocturne și picioarele nervoase atunci când te culci și lipsa magneziului. Magneziul ajută la relaxarea mușchilor. În absența acesteia, mușchii devin dureros de tensionați.
Tensiune arterială ridicată
Dacă mâncați corect și faceți exerciții fizice, dar totuși suferiți de hipertensiune arterială, este posibil să vă lipsească magneziul. Acest nutrient relaxează vasele de sânge. Atunci când organismul este deficitar în magneziu, aceste vase se vor contracta și va crește presiunea sângelui.
Stres și iritabilitate
Creșterea în greutate, anxietatea și tensiunea generală din organism pot indica un exces de stres. Un organism stresat tânjește după magneziu și poate provoca deficiențe. Asigurați-vă că mâncați suficiente alimente bogate în nutrienți esențiali pentru a vă menține calmul și a nu vă stârni anxietatea.
Simptomele care necesită urgent vizita la medic! Disconfort (amețeli, greață, amețeală)
Amețelile și greața tipice disconfortului pot fi cauzate de lipsa magneziului, care favorizează echilibrul electrolitic. În caz de deficiență, creierul poate avea dificultăți în interpretarea semnalelor din urechea internă. Asigurați-vă că obțineți suficient magneziu vă va ajuta să evitați această problemă.
Balonare
Magneziul relaxează mușchii intestinului și favorizează o bună digestie, reducând astfel senzația de balonare. Asigurându-vă că includeți în dieta dvs. alimente bogate în magneziu, vă puteți asigura că intestinele dvs. rămân sănătoase.
Când și cum ar trebui să vă suplimentați cu magneziu?
De îndată ce vă simțiți obosit sau stresat, suferiți de crampe, tulburări de ritm cardiac sau fasciculații (tremurături ale pleoapelor)!
Nu există niciun risc de supradozaj. Se recomandă să alegeți o formă bine absorbită, cum ar fi glicerofosfatul, bisglicinatul sau citratul de magneziu, luând 3 sau 4 doze de 100 mg repartizate pe parcursul zilei. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să evaluați situația și vă poate prescrie suplimente, dacă este necesar, potrivit Sante Magazin.
Conform Agenției naționale franceze pentru siguranța alimentară, a mediului și a sănătății la locul de muncă (Anses), aportul zilnic satisfăcător (AI) de magneziu este de 380 mg/zi pentru bărbații cu vârsta peste 18 ani și de 300 mg/zi pentru femeile cu vârsta peste 18 ani.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…