Sari la conținut

Simptomele care anunță cancerul în cazul bărbaților

Cancerul este o afecţiune care se poate manifesta prin mai multe tipuri de simptome, care pot fi confundate cu cele ale altor boli. De aceea, evoluează şi este descoperit în faze avansate. Află care sunt simptomele care pot indica prezenţa unei forme de cancer!

Afte

Aftele bucale care nu se vindecă, însoţite de pete albe sau roşiatice pe gingii pot fi semnale de alarmă care să indice prezenţa unui cancer oral.

Tuse

O tuse care durează de mai bine de o lună și care nu este însoțită de alte simptome (febră, transpirații, nas înfundat) poate să fie un semnal de alarmă, căci poate indica un cancer la plămâni.

Oboseala poate fi, de asemenea, o manifestare a bolii.

Modificări la nivelul testiculelor

Cancerul testicular se poate manifesta prin prezența unei umflături la nivelul scrotului, cât și de apariția unui nodul la unul sau la ambele testicule.

Astfel de simptome nu trebuie ignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

Pierderi în greutate

O pierdere bruscă în greutate, care nu are loc în urma unei diete, poate semnala prezența unei infecții, a unei afecțiuni cronice, dar și a cancerului. De aceea, este indicat să mergi la medic.

Sânge în urină

Prezența sângelui în urină poate fi semn de cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Dacă apar astfel de manifestări, este important ca persoana în cauză să se prezinte la medic.

Bărbaţii care observă firicele de sânge în urină pot crede că este semn al unei probleme cu prostata, cât și al unei infecții urinare.

Febra

Febra, însoțită de frisoane, mai ales pe timpul nopții, dar și de o stare de oboseală, poate fi semnul unei leucemii. Dar cum poate fi pusă pe seama unei răceli sau a unei infecţii, aceasta poate fi ignorată cu uşurinţă. De asemenea, este posibil să apară infecții  care nu se vindecă, în ciuda tratamentului.

Modificări ale ganglionilor limfatici

Dacă se ivesc modificări ale ganglionilor limfatici, se impune un consult de specialitate. Ganglionii care se măresc într-un interval mai lung de o lună necesită investigaţii. Biopsia este cea care poate indica prezenţa unui cancer.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel