Din cuprinsul articolului
Chloe Spitlanic nu este străină de durerile de stomac, fiind intolerantă la lactoză și fructoză.
Dar atunci când femeia din Melbourne avea doar 22 de ani, după ce își începuse recent masteratul, durerile de stomac au început să sugereze ceva mai sinistru.
În timp ce Victoria a intrat în prima etapă 4 de izolare în timpul pandemiei COVID-19, Spitlanic s-a confruntat cu propria criză – o durere persistentă în partea laterală a stomacului.
Pe măsură ce se înrăutățea, mama și sora ei i-au recomandat să meargă la un medic, mai ales că părea să vină dintr-un punct din apropierea ovarelor.
Ceea ce a urmat după întâlnirea cu medicul din 2020 a fost ceva ce studenta nu și-ar fi putut imagina niciodată.
Spitlanic a fost diagnosticată cu cancer ovarian.
Durerile de stomac, singurul semn de avertizare
Durerile ascuțite și înțepătoare din stomac fuseseră singurul semn de avertizare.
„M-am temut instantaneu că voi muri”, a declarat Spitlanic pentru 7NEWS.
„Nu mă puteam opri din plâns în timpul și după acea conversație și cu siguranță a durat mult timp până când m-am simțit pe deplin în largul meu să îmi amintesc întreaga experiență și chiar să recunosc că am cancer.”
Spitlanic a primit un telefon care i-a schimbat viața de la un medic după ce a fost supus unei serii de teste de rutină.
„Acest medic de familie a început să vorbească despre apariția a trei chisturi foarte mari în jurul ovarelor mele, dar apoi a urmat imediat acest lucru spunând că ei cred că este vorba de cancer”, a povestit ea pentru publicație.
Deoarece acest lucru s-a întâmplat în plină pandemie COVID-19, mama ei nu a avut voie să stea cu ea sau chiar să o viziteze la spital.
„Fără familie, prieteni, flori sau vreun cadou permis, am aflat că aveam cancer ovarian în stadiul trei”, a povestit Spitlanic.
Ea a fost nevoită să își pună familia pe difuzor pentru a putea auzi vestea teribilă.
Trei luni de recuperare
După operație, Spitlanic a trecut prin aproape trei luni de recuperare, în care a trebuit să învețe să meargă și să se ridice în picioare cu ajutorul unui fizioterapeut.
Acum, la trei ani de la această încercare, tânăra pare să se fi recuperat complet, iar viața ei a revenit la normal.
Cu toate acestea, teama încă o pândește în minte și trebuie să treacă prin controale frecvente care îi provoacă stres și teamă.
Spitlanic a îndemnat femeile să își asculte corpul și să caute ajutor atunci când apar „anomalii precum o simplă durere”.
Potrivit Consiliului Cancerului, vârsta medie de diagnosticare a cancerului ovarian este de 66 de ani.